Autorka pesme „Bagra“ već 17. dan u zatvoru

Hronika 09. apr 202010:54 > 28. avg 2020 13:40
Podeli:
Foto: Printscreen/Youtube/ pravdazarockandroll bagra

Kikinđanka Jovana Popović (24), student završne godine Muzičke akademije u Novom Sadu i autor antirežimske pesme "Bagra", sedamnaesti dan je u zatvoru u Zabeli pod optužbom da nije poštovala meru karantina, a njena odbrana tvrdi da je u procesu počinjen niz propusta, piše Danas.

Prema navodima odbrane, uručeni su blanko zapisnici i rešenja sanitaraca, ne postoji nijedan elemenat koji bi ukazao da bi ona počinila delo koje joj se stavlja na teret, a pritom je neosuđivana, studentkinja Akademije umetnosti, sa vrlo urednim porodičnim životom.

Producent Zoran Milešević rekao je za Danas da je prva žalba odbačena 30. marta pred sudom u Kikindi i time joj je pritvor produžen do 30. aprila, a uložena je druga žalba Višem sudu u Zrenjaninu i njeno rešavanje se čeka.

Jovanina majka Nevena Popović poručila je preko Fejsbuk grupe „Pravda za Jovanu“ da je njena ćerka nepravedno u Zabeli i da propušta poslednji semestar završne godine na Muzičkoj akademiji.

Teško nam pada ova situacija jer Jovana nije kriminalac, ona je muzičarka koja je pevala o nepravdi u društvu.

Jovana je veliki borac i izdržaće ovu nepravdu. Ona će sigurno nastaviti da se bori protiv nepravde kad sve ovo prođe, poručila je njena majka.

Jovana Popović je 14. marta, pre uvođenja vanrednog stanja, došla u Srbiju iz Crne Gore sa duvačkim orkestrom iz Kikinde.

Na granici joj, prema njenim tvrdnjama, nije uručeno rešenje o obaveznoj izolaciji zbog situacije sa pandemijom korona virusa, samo joj je policajac rekao da, ukoliko je boravila u zemlji u kojoj je aktivna epidemij, smanji kontakte u narednih 14 dana.

Uhapšena je desetog dana od povratka u zemlju, u kući svog momka.

Policija je kao dokaz prema Osnovnom javnom tužilaštvu u Kikindi priložila blanko zapisnike i rešenja sanitaraca što, kako upozorava njen advokat, nije validan dokaz.

Komentari

Vaš komentar