Dejan Atanacković Foto: Ivan Dinić/Nova S

U Beogradu postoji dovoljna količina stresa, nervoze i jako opravdanog besa u odnosu na to što ova vlast čini i mislim da je potrebno da se uobliče, formulišu politički i aktivistički stavovi koji će objediniti jednu kolektivnu pobunu, rekao je večeras vizuelni umetnik i pisac Dejan Atanacković.

„Mislim da je pobuna jedino što predstoji i jedino što će moći da učini da se neke stvari ovde promene“, rekao je on u „Utisku nedelje“.

Na pitanje na šta konkretno misli, on je rekao na to da „ljudi izađu na ulice i reaguju apsolutno na svaki čin nasilja koji se u gradu dešava, na blokirane ulice, na besmislene radove, na Savski trg, Stefana Nemanju, na Makiš“.

On je ukazao da je jedna od strategija ove vlasti da konstatno otvara te „nove frontove, nove gluposti, i besmislene radove“ i da je jednostavno važno da se oformi jedna strategija permanentnog reagovanja na svaku od tih situacija.

„Makiš je jedna ključna stvar i mislim da bi upravo na Makišu moglo da se dogodi nešto dosta značajno“, naglasio je Atanacković.

Došlo je vreme, kako je rekao, da se „razni Vesići zapitaju šta je na kraju tog fitilja i šta će se dogoditi, verovatno u godini, koja predstoji, kada taj fitilj izgori“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar