Foto: Shutterstock/Grand Warszawski

"Danima smo izloženi organizovanoj kampanji koja se vodi protiv naše kompanije, tokom koje se iznose neistine o poslovanju Asseco SEE i pored činjenice da su javno dostupni svi podaci o poslovanju kompanije sa javnim sektorom. Važno je pomenuti i činjenicu da u poslovima i ugovorima koji su tema medijskih navoda pored kompanije Asseco SEE učestvuje i dvocifren broj konzorcionih partnera, što je, takođe, i javno dostupan podatak", navodi se u saopštenju borda direktora kompanije Asseco SEE.

Reagujući, kako se ističe „povodom medijskih napisa i iznošenja neistinitih informacija u vezi sa poslovanjem kompanije Asseco SEE u Srbiji“, bord direktora navodi da će svoj poslovni ugled od „netačnih, zlonamernih, paušalnih optužbi“ – braniti pred svim nadležnim institucijama.

„Ovu izjavu dajemo kako bismo zaštitili kompaniju Asseco SEE, naše zaposlene i poslovanje od javnih optužbi kojima smo sada izloženi, a koje nam nanose štetu“, navodi se u saopštenju kompanije.

Kako navode, grupacija Asseco South Eastern Europe, u čijem je vlasništvu kompanija Asseco SEE u Srbiji, deo je Asseco grupe koja posluje u više od 55 zemalja sa više od 27.000 zaposlenih, čije su članice izlistane na Varšavskoj berzi, berzi u Tel Avivu i američkoj NASDAQ Global Markets.

„Javni sektor, kao i sektor energetike, su među strateškim oblastima Asseco grupe koja, kao priznati dobavljač rešenja za sektor energetike, nudi proizvode i usluge u ovom domenu u 40 zemalja na 4 kontinenta, isporučujući rešenja za upravljanje uslugama za više od 200 kompanija u Evropi. Takođe, Asseco grupa je među prve tri softverske kompanije koje obezbeđuju rešenja za javni sektor u regionu centralnoistočne Evrope za više od 350 organizacija, uključujući 220 lokalnih državnih tela u Poljskoj“, ističe se u saopštenju kompanije.

U Srbiji i regionu, kako navode – uspešno posluju 30 godina.

„Za to vreme prešli smo razvojni put od lokalnog start-apa sa nekoliko zaposlenih, do članice grupacije Asseco South Eastern Europe, koja u Srbiji trenutno ima skoro 700 zaposlenih, i lidera u inovacijama u IT sektoru, razvoju vodećih rešenja u oblasti digitalnog bankarstva, kao i predvodnika u pružanju rešenja za sektor telekomunikacija, energetike, komunalnih usluga i javni sektor“, ističe se u saopštenju borda direktora Asseco SEE.

Kako se dodaje, sa javnim sektorom kompanija posluje više od jedne decenije.

„Imamo uspešnu saradnju sa više od 20 institucija. Reč je o javnim procesima u kojima mogu da učestvuju sve zainteresovane strane i za koje postoje nadležne institucije i regulatori koji se bave ovim pitanjima, što potvrđuje da smo sve projekte dobili na osnovu stručnosti i rezultata koje postižemo kao jedna od najvećih IT kompanija u Evropi“, ističe bord direktora kompanije Asseco SEE.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare