Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Jadranka Joksimović verovatno neće biti ministarka za evrointegracije u novoj vladi, a u kontekstu njenog naslednika najčešće se pominje nestranačka ličnost - Milan Antonijević, pravnik i poznati aktivista za ljudska prava. On za Nova.rs odgovara na pitanje da li će biti ministar u novoj vladi.

Antonijević je široj javnosti poznat kao aktivista za ljudska prava, koji je dve decenije bio angažovan u nevladinom sektoru. Mediji su nedavno objavili da je upravo on glavni kandidat za ministra za evrointegracije u novoj vladi.

Antonijević za naš portal navodi da je protekle nedelje video više tekstova o kandidatima za ministarstva. Na pitanje da li je on kandidat za ministra za EU i da li je bilo razgovora na tu temu, on kaže da konsultacije o pojedinim ministarstvima i o tome ko bi uspešno mogao da vodi resor Evrope i evropskih integracije počinju tek kada konsultacije za mandatara budu okončane.

“Vidite i sami da je izazovna politička situacija, naročito međunarodna, te je potrebno dobro izvagati ko bi najbolje mogao da doprinese tome da se procesu evropske integracije unese nova energija i da se dalje radi na popularizaciji ideje evropskog jedinstva i mestu Srbije unutar EU”, navodi Antonijević za Nova.rs.

On je inače od 2001. bio angažovan u Komitetu za ljudska prava – YUKOM, a 2010. izabran je za direktora te organizacije. U decembru 2018. prelazi na poziciju izvršnog direktora Fondacije za otvoreno društvo, koja je deo globalne Mreže Fondacija za otvoreno društvo, čiji je osnivač Džordž Soroš.

Bio je posrednik u dijalogu vlasti i opozicije, koji je vođen na Fakultetu političkih nauka.

BONUS VIDEO Šta je svrha konsultacija predstavnika parlamentarnih stranaka 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar