Milan Antonijević gost u emisiji Utisak nedelje na televiziji Nova S Foto:Ivan Dinić/Nova.rs

Narodni poslanik Vladimir Gajić zapretio je pravniku za ljudska prava Milanu Antonijeviću. On mu je na društvenoj mreži Tviter napisao da će da "popije šljagu". U izjavi za Nova.rs, Antonijević kaže da u javnom prostoru ima i previše poziva na nasilje, te da nije siguran kako se treba nositi sa ovom specifičnom pretnjom.

„To je naša uobičajena stvar. Jednom mesečno gledam šta piše Vlada Gajić i onda to komentarišem. Ali, nije mi to ni svakodnevni posao, niti je nešto bitno. Ostaje u krugu poznanika, ne baš prijatelja. Ujedno sam i napisao u jednom tvitu, standard je takav da kada se neko bavi javnim poslom, a on se bavi – što kroz advokaturu, tako i kroz politički angažman, dužan je da prihvati da je njegov privatni život malo otvoreniji“, rekao je Antonijević za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

„Ne znam kako se inače nosi sa pretnjama. U našem javnom životu ima previše poziva na nasilje, moramo da ih iskorenimo u svakoj komunikaciji. Iz poštovanja prema njegovoj porodici, jer ih poznajem, sam to i obrisao“, zaključio je Antonijević za Nova.rs.

Pretnje batinama stigle su nakon što je Antonijević na Tviteru objavio, a potom obrisao, da Gajićeva deca žive u Berlinu.

Antonijević je objavio skrinšot na kojem se vidi da je Gajić lajkovao spot Gazproma na ovoj društvenoj mreži. U spotu se preti da će biti hladna zima u Evropi. Potom je dodao svoj komentar.

„Vlado, crni sine, zašto svojoj porodici i deci koja ti žive u Berlinu želiš da se smrzavaju zbog ludaka koji gasom ucenjuje Evropu dok pokušava da osvoji Ukrajinu?“.

Gajić mu je potom odgovorio.

„Ko je tebe ovlastio da pišeš o tome gde žive moja deca? Ti si kao pravnik? Računaj da ćeš za ovo da popiješ šljagu prvom prilikom, nemam toleranciju za takve stvari. A predlažem ti da odmah obrišeš tvit“, napisao je Gajić.

Antonijević je nakon ove pretnje zapravo i obrisao svoj inicijalni tvit. Skrinšot prilažemo u nastavku teksta.

Foto:Screenshot/Twitter

„Iz poštovanja prema tvojoj porodici brišem, a ti zaista prelaziš granice sa stvarima kojima se raduješ i koje podržavaš“, dodao je potom Antonijević na obrisani tvit.

„To koliko je poštuješ sam sada mogao da vidim“, odgovorio je Gajić.

„Radiš javni posao, tako da i sam znaš da si, kao što ti nalažu presude Evropskog suda za ljudska prava, pristao na veću javnost tvog privatnog života, a činjenica da ti porodica živi i radi u EU jeste relevantna i ni na koji način ih ne ugrožava. Isto je i sa Sputnjik Ljubinkom“, dodao je Antonijević.

Foto: Printscreen / Twitter

BONUS VIDEO: Utisak Nedelje: gosti Vuk Jeremić, Dušan Milenković i Milan Antonijević

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare