Milan Antonijević gost u emisiji Utisak nedelje na televiziji Nova S Foto:Ivan Dinić/Nova.rs

Pravnik Milan Antonijević izjavio je da je rukovodjenje resorom vlade veoma veliki izazov i da podršku za taj važan posao dobija s različitih strana, ocenivši da su situacija u Ukrajini i energetska kriza otvorile potpuno novo poglavlje u integracionim procesima na evropskom kontinetnu.

„U ovim izazovnim okolnostima valjalo bi razmisliti da li u budućoj vladi resor evropskih integracija treba pripojiti resoru spoljnih poslova. Spoljna i evropska politika treba da rade ruku pod ruku kako bi se spoljno politički položaj naše zemlje unapredio ne samo u procesu integracija u EU već i zbog drugih diplomatskih bitaka“, rekao je Antonijević za „Kurir“.

Na konstataciju da je sve više vidjen kao jedan od najozbiljnijih kandidata za mesto ministra za evropske intergracije, on je rekao da o svim problemima „već godinama razgovara s najširim krugom ljudi iz politike, kako vlasti tako i opozicije, sa predstavnicima medjunarodne zajednice, civilnog društva, akademskom zajednicom, sa svima koji znanjem i kontaktima mogu da doprinesu poboljšanju položaja Srbije i brzoj integraciji u porodicu evropskih naroda“.

PROČITAJTE JOŠ

On je rekao da „od svih s kojima razgovara stalno prihvata ponude za poslove koji doprinose ovim procesima, dosta toga je u proteklom periodu radjeno sa predstavnicima izvršne vlasti, ali i kroz druge forme“.

„Rukovodjenje resorom vlade je veoma veliki izazov, a podršku za taj važan posao dobijam s različitih strana, a najviše mi znači podrška običnih ljudi, koje srećem na pijaci vikendom, kao i po gradovima koje obilazim zbog posla“, naveo je Antonijević.

BONUS VIDEO: Utisak Nedelje: gosti Vuk Jeremić, Dušan Milenković i Milan Antonijević

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare