Milan Antonijević gost u emisiji Utisak nedelje na televiziji Nova S Foto:Ivan Dinić/Nova.rs

Do trenutka dok ne postoji politička volja i na jednoj i na drugoj strani, mislim da bi bilo kontraproduktivno otkrivati bilo koje detalje francusko-nemačkog sporazuma, izjavio je danas za Insajder TV pravnik Milan Antonijević.

Kada se formira takva politčka volja i na jednoj i na drugoj strani, posle rasprave u srpskom parlamentu i nakon onoga što sledi u kosovskom parlamentu, možemo govoriti više o detaljima i kao javnost zauzeti stav prema onome što se nalazi u tom dokumentu, naveo je Antonijević.

Evropska unija kada pregovara, ukazuje Antonijević, ona to radi na prilično otvoren način, tako da verujem da će i ovaj sporazum biti u pravo vreme predstavljen i našoj i javnosti na Kosovu.

Antonijević dodaje da bi bilo kontraproduktivno raspisivati vanredne izbore i „na takav način reagovati na krizu koja postoji“.

U Srbiji nemamo prevremene, nego povremene izbore i mislim da oni u svakom slučaju usporavaju proces evropskih integracija i neke dogovore koji su sprovedeni i bilo bi kontraproduktivno u ovom trenutku na takav način reagovati na krizu, kazao je Antonijević.

BONUS VIDEO: Radomir Lazović: Objavićemo francusko-nemački predlog ako ga budemo videli

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare