Odlazeći ministar energetike i potpredsednik SPS Aleksandar Antić najverovatnije će biti novi direktor "Koridora Srbije", a njegova stranačka koleginica Slavica Đukić Dejanović seli se u Skupštinu Srbije kao specijalni savetnik Ivice Dačića, saznaje Blic.

Kako se navodi, na ovaj način su sklopljene kockice oko učešća SPS u vlasti, a novi ministri će sutra položiti zakletvu nakon što Ana Brnabić izloži ekspoze.

Podsetimo, ranije je agencija Tanjug objavila da će potpredsednik SPS-a Branko Ružić biti prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u novom kabinetu Ane Brnabić, a da će ministar bez portfelja biće Novica Tončev, koji je takođe potpredsednik SPS-a.

Pročitajte još...

Nova Vlada Srbije biće formirana sutra, nakon sednice Skupštine Srbije na kojoj mandatarka Ana Brnabić izneti ekspoze.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će nova Vlada biti kratkog roka i da će novi izbori biti zakazani najkasnije u aprilu 2022. godine. 

“Danas smo definisali šest osnovnih ciljeva. Vlada koja se bude formirala je ograničenog trajanja, najkasnije parlamentarni izbori, zajedno sa predsedničkim, biće održani 3. aprila 2022. godine. To je tačka 1”, rekao je Vučić nakon sednice Predsedništva SNS 20. oktobra.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar