Politički analitičar Dragomir Anđelković ocenio je odnosi Srbije sa Rusijom nisu narušeni i da nije došlo do otkazivanja posete ruskog predsednika Vladimira Putina, jer ona zvanično nije bila ni zakazana.  

On je gostujući u jutarnjem programu “Probudi se” na TV Nova S da su mediji u Srbiji dosta slobodno interpretirali izjavu jednog ruskog diplomate od pre nekoliko meseci, koji je rekao da postoji mogućnost da Putin dođe i da se razmatraju datumi.

„Poseta ne može da bude otkazana jer nije ni zakazana“ tvrdi Anđelković.

Komentarišući zašto je Beograd izostavljen na narednoj turneji šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova, on je ocenio da je Lavrov bio u junu u Beogradu i da je nelogično da opet dolazi.

„Ruski stav prema nama zbog Vašingtnskog sporazuma nije bio buran, osim ličnog stava Zaharove. Nema nikakvog narušavanja odnosa sa Rusijom“ istakao je Anđelković.

Povodom ocena da Putin ne dolazi delom i zbog skandala koji se dešavaju u Srpskoj pravoslavnoj crkvi u vezi sa starešinom Hrama Svetog Save koji bi između ostalog trebalo da ugosti ruskog predsednika, Anđelković je ocenio da naša javnost voli bez osnova da projektuje neke naše domaće probleme kao vrlo bitne za ceo svet, što nije slučaj.

Govoreći o evropskim integracijama, on je istakao da Evropska unija zbog svojih unutrašnjih problema trenutno ne želi rešenje.

„Pitanje kosova je opravadanje Evropskoj uniji da nema daljeg širenja, dok oni ne reše svoje unutrašnje probleme. Pitanje Kosova je dobar izgovor da nisu oni krivi. Da su želeli neke pomake u evropskim integracijama da su hteli do njih je moglo da dođe posle Briselskog sporazuma“ naglasio je Anđelković.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare