Ana Gođevac, SSP
Ana Gođevac Foto: Nova S

Potpredsednica beogradskog odbora SSP-a, Ana Gođevac izjavila je danas da glavni javni tužilac Nenad Stefanović ne vidi i ne čuje ono što cela javnost zna, što je snimljeno i javno objavljeno, a to je da su u Arenu dovođeni glasači, reagujući povodom objave Višeg tužilaštva da je zbog nedostatka dokaza odbacilo krivičnu prijavu protiv direktora Arene Gorana Grbovića.

Ona je saopštila da glavni javni tužilac Nenad Stefanović „očigledno živi na izolovanom ostrvu pa traži da se dokaže da je voda mokra“.

„Taman kada pomislimo da smo dotakli dno, Više tužilaštvo, na čelu sa Nenadom Stefanovićem, spušta dno za još jedan neočekivan nivo“, navodi Ana Gođevac u pisanoj izjavi.

Gođevac je dodala da se „kod istog tog tužilaštva nalazi predmet, prijava za napad na članove RIK-a imenovanih od strane opozicije, u baš toj Areni, na izborni dan, ali da izgleda taj predmet nije baš ‘bitan’ pa ne mora da se reši za manje od 24 sata, kao što je ovaj gde se prikriva krivično delo ljudi bliskih ovoj vlasti“.

Gođevac je podsetila da je glavni tužilac Nenad Stefanović položio zakletvu da će „javnotužilačku funkciju vršiti predano, savesno i nepristrasno i štititi ustavnost i zakonitost, ljudska prava i osnovne slobode“, ocenivši da je zbog toga bio „obavezan da pokrene po službenoj dužnosti sve procese i da se pronađu odgovorni za izborne krađe“.

“Stranka slobode i pravde čeka i od direktora Arene, gospodina Grbovića podatak o tome ko je, kada i zašto koristio Arenu 17. decembra, da vidimo i kako je platio i ko je sve to organizovao“, navodi ona u izjavi.

Gođevac dalje kaže da je SSP podneo prigovor Povereniku za informacije od javnog značaja, pošto se ni Arena ne oglašava povodom ovog slučaja.

“Mi ćemo se svakako žaliti čim dobijemo odluku kako bismo pronašli nekoga u tužilaštvu ko hoće da radi svoj posao”, zaključila je na kraju.

BONUS VIDEO: Može li Beograd da „proguta“ sve ideje za 2027? – Ana Gođevac

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar