Ana Brnabić i SBB Foto:TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/Promo

Predsednica Vlade Ana Brnabić ponovo je iskoristila priliku da spomene SBB, ali i nezavisne medije u Srbiji. Ovoga puta, premijerka je "otkrila rupu u saksiji" i navela da SBB finansira Novu i N1. Ništa novo, ali za predsednicu Vlade jeste, te očigledno vredno pomena čim svakodnevno koristi svoje nastupe da govori o SBB, nezavisnim medijima i Draganu Šolaku, a bez ikakvog šireg znanja.

Brnabić se na Tviteru osvrnula na intervju izvršnog direktora SBB kompanije Milije Zekovića, koji je za novine „Nova“ naveo da je cilj kampanje Telekoma da se sruši SBB, koji ne bi mogao da finansira nezavisne medije.

Da „Novu“ čitaju najviši zvaničnici ove zemlje uvek je imponovalo našoj redakciji, jer treba negde i da se „zalomi“ i pročita tačna i pravovremena informacija, ali je ovoga puta premijerka pogrešno povezala informacije u jednu celinu.

Naime, ona je na Tviteru napisala da smo „sve sami, u jednoj rečenici rekli o nezavnosti medija“.

„Čoveku je, nenamerno i (verujem) neželjeno izletela sušta instina i jasno priznanje: SBB, tj. Šolak, finansira ‘nezavisne’ medije. Napadajući nas, sve su rekli o sebi. Jako!“, napisala je Brnabić na Tviteru.

Narodski rečeno, ona je otkrila „rupu na saksiji“, budući da se zna kako posluju nezavisni mediji i SBB.

To neznanje nije promaklo ni Tviter korisnicima koji su odgovorili na ovu predsednice Vlade.

„Tvoje neimanje intelekta je fascinantno… za udžbenike“, „Manje vina, manje vina“, „Čekate, a vi mislite da je loše da imamo nezavisne medije? Vi biste da svi budu zavisni?“, samo su neki od komentara na Tviteru.

Bilo je i onih koji su malo ozbilnije razumeli kako funkcionišu stvari na tržištu:

„Ali Ana, pa zar Šolak nije vlasnik United Media. Šta pričaš? Valjda je to normalno. On bar sam finansira svoje poslove“, napisao je jedan od korisnika na Tviteru.

Opet ponavljamo, bitno je što predsednica Vlade čita naše tekstove, ali ponekad je potrebno i promisliti o njima, a ne samo pisati na Tviteru. Barem bi tako trebalo da radi predsednica Vlade.

Bonus video: Živimo u podeljenom društvu: BIRODI o tome kako su glasali oni koji u kući imaju MTS a kako oni koji imaju SBB kablovske kanale

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar