Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas posle sastanka u Tirani da Otvoreni Balkan nastavlja da postoji i da se nastavlja sa inicijativama u okviru njega, piše Kosovo onlajn.

„Pre samo tri dana smo otvorili zajedničku izložbu Otvorenog Balkana u srpskom kulturnom centru u Parizu, tako da nastavljamo sa tim inicijativama“, rekla je Brnabić.

Ona je navela da je sa premijerom Albanije Edijem Ramom razgovarala o Otvorenom Balkanu i samitu Berlinskog procesa, čiji domaćin biti Albanijaće u oktobru ove godine.

Brnabić je rekla da je Albanija trenutno potpuno fokusirana na samit Berlinskog procesa i na to šta dodatno može da se uradi nakon poslednjeg samita koji je bio u Berlinu.

Dodala je da je sa Ramom razgovarala o Otvorenom Balkanu i inicijativama u okviru njega, „koje su prilično komplementarne sa samitom Berlinskog procesa“.

Brnabić je istakla da je tokom radnog ručka, kome su prisutvovali premijeri Crne Gore i Severne makedonije Dritan Abazović i Dimitar Kovačevski i evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji, razgovarano o razvojnom planu za Zapadni Balkan, koji je najavila predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, i o prvim nacrtima i projektima koje zemlje Zapadnog Balkana treba da pripreme.

.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar