Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ nr

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa visokim predstavnikom međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Kristijanom Šmitom o značaju zajedničkih projekta u regionu za njegov napredak, kao i iznalaženju načina da se njihova realizacija ubrza.

Brnabić je podsetila da je Srbija garant Dejtonskog sporazuma, da poštuje teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine i da je opredeljena i otvorena za razvoj dobrosusedskih odnosa i bilateralne saradnje, što obuhvata kako saradnju sa njenim centralnim, tako i sa entitetskim vlastima, saopštila je Vlada Srbije.

Premijerka je tokom razgovora u Vladi Srbije još jednom podvukla da je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić u „kontinuitetu u prethodnim godinama slao pozitivne signale i da nastavlja sa takvom politikom, ujedno istakavši da su bezbednost, stabilnost i ekonomski razvoj u interesu čitavog regiona“.

Ona je rekla da Srbija pruža mnoge mogućnosti, posebno mladima, za, kako je navela, razvoj njihovih potencijala, ulaže u savremene tehnologije i IT, ali je takođe veoma otvorena da sa Bosnom i Hercergovinom gradi mostove na svim poljima.

Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ nr

Premijerka je i ovom prilikom ponovila da je neprihvatljivo i suprotno diplomatskoj praksi nedavno objavljivanje u javnosti note Ambasade Srbije u BiH sa ličnim i poverljivim podacima koje je, kako je ocenila, dovelo do ugrožavanja bezbednosti štićene ličnosti.

Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ nr

Ocenivši ovakvu praksu kao neprihvatljivu, visoki predstavnik Šmit je istakao da je u skladu sa odlukom Upravnog odbora Saveta za sprovođenje mira o tome izvestio diplomatsku zajednicu u Bosni i Hercegovini.

Na kraju, visoki predstavnik Šmit saglasio se sa premijerkom da je stabilnost regiona i njegov ekonomski razvoj izuzetno važan, kao i da u Beogradu vidi iskrenog saradnika i partnera.

Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ nr

***

BONUS VIDEO – Elvir Padalović: Sa 61 lokacije nedostaju vreće sa neiskorišćenim listićima, očekuje nas žestoka politička kriza

Komentari

Svi komentari (1)