Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Američki mediji na čelu sa Njujork tajmsom i Vašington postom preneli su vest da je predsednik Srbije najavio parlamentarne izbore za 21. jun, uprkos pandemiji i da se očekuje da Srpska napredna stranka iz njih izađe kao pobednik i tako nastavi osmogodišnju dominaciju na političkoj sceni.

Više desetina TV stanica i medija u SAD – US njuz, ABS njuz, medija u Konektikatu, Teksasu, Nevadi, Arizoni i manji broj u Kanadi, koji su preneli tu vest agencije AP, podsećaju da su izbori bili zakazani za 26. april, ali da su odloženi zbog vanredne situacije proglašene sredinom marta zbog korona virusa.

Mediji prenose da je Vučić rekao da posle tih teških vremena treba stvoriti demokratsku atmosferu i formirati parlament i vladu koji će služiti interesima građana.

Prenose i navode AP da analitičari veruju da Vučić želi da se izbori održe što pre zbog navodnog smanjenja popularnosti njegove stranke – SNS usled strogih mera koje je Vlade donela tokom pandemije korona virusa.

U vesti je navedeno i „da veći deo srpske opozicije planira da bojkotuje izbore zbog Vučićeve čvrste kontrole nad medijima i izbornim procesom“, kao i to da je u Srbiji evidentirano 9.500 obolelih od koronavirusa i 197 umrlih.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar