Foto: TANJUG/ STR/ bg, Printscreen/TvPink

Odbornici Skupštine opštine Aleksinac usvojili su danas odluku da ta Skupština uputi zvaničnu čestitku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću „što je svojim političkim angažovanjem spasio srpski narod na Kosovu i Metohiji od rata“ i da Skupština zvanično čestita Novu godinu general-pukovniku nekadašnje Vojske Jugoslavije Nebojši Pavkoviću.

Odluka je usvojena na predlog odbornika Socijalističke partije Srbije Dragoslava Radojkovića, a usvojena je, kao što se i moglo da očekuje, velikom većinom glasova pošto aleksinački parlament sa 41 odbornikom ima 36 odbornika vladajuće Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije, a u njihovoj odborničkoj grupi je i jedan odbornik Ruske stranke.

Odbornik Dragoslav Radojković rekao je za Novu.rs da je svoju inicijativu uputio Skupštini opštine, jer je to, kako je kazao, merodavno telo.

„Smatram da moramo na neki način da odamo priznanje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću što je dole (na Kosovu i Metohiji) smirio situaciju bez ikakve borbe, što je molio Evropsku uniju da se to pregovorima rešava. Što se tiče Pavkovića ne bi trebalo da ga zaboravimo, pošto je rođen u Aleksincu i školu je ovde učio. Bio je vojnik, branio je Srbiju, a sada trune u zatvoru i ne puštaju ga, iako je odslužio dve trećine kazne. Takve ljude ne trebamo nikako da zaboravimo“, rekao je Radojković.

Ivan Dimić, odbornik Grupe građana „Za bolju opštinu Aleksinac“ rekao je da su protiv odluke da se Vučiću u Pavkoviću upute čestitke glasali samo njegov kolega iz pomenut Grupe građana i on.

„Odluke su usvojene pod tačkom raznom. Bili su zatečeni predlogom i ostali odbornici, ali nisu imali kud. Kako da ne glasaju za odluku u kojoj se pominje Aleksandar Vučić. Nismo prethodnih godina imali ovakve čestitke, sada prvi put“, kazao je Dimić.

Zahtev bivšeg general-pukovnika Vojske Jugoslavije Nebojša Pavković (76) da bude otpušten iz zatvora odbijen je početkom ove godine. Pavković u zatvoru do sada proveo 16 godina.

U periodu od 2000. do 2002. godine obavljao je dužnost načelnika Generalštaba Vojske Jugoslavije, a tokom rata na Kosovu i Metohiji 1999. godine obavljao je dužnost komandanta Treće armije Vojske Jugoslavije. Haški tribunal ga je 2009. godine osudio na 22 godine zatvora.

Bonus video: Laž godine je izrekao predsednik Vučić lično: Pogledajte kako je to izgledalo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare