Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Jedan od nosilaca liste "Srbija protiv nasilja" Miroslav Aleksić izjavio je za N1 da je on pozvao ljude na protestu u nedelju uveče da okruže Stari dvor, i poručio je da se javno odriče svog poslaničkog imuniteta, i da ako Vučić hoće nekog da hapsi, nega uhapsi njega.

Aleksić je u emisiji „Iza vesti“ TV N1 rekao da je juče sa kolegama proveo dan u Palati pravde, gde su saslušavane osobe koje su uhapšene posle nereda koji su izbili na protestu u nedelju uveče, ispred Skupštine grada Beograda.

„Nekoliko mladih momaka je pušteno. Ostalo je još nekoliko momaka i naših aktivista kojima je određen pritvor“, rekao je Aleksić.

Ocenio je da je na delu zastrašivanje ljudi i odmazda koju je lično naredio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Upravo Vučić je, kako je podsetio Aleksić, okvalifikovao nerede u nedelju uveče kao rušenje ustavnog poretka, a tužilaštvo samo postupa po tome.

„Aleksadre Vučiću, ja sam sa svojim kolegama pozvao ljude da okruže zgradu Starog dvora, da unurta uđu narodni poslanici i gradski odbornici. Mi smo krivi! Ako nekog treba da hapsiš, evo hapsi mene. Ja se javno odričem svog poslaničkog imuniteta, ako im je to neki problem, neka dođu i neka uhapse nas i neka kažu da smo mi ti koji želimo da rušimo ustavni poredak“, poručio je Aleksić.

Podsetio je da je juče istu poruku uputio i njegov kolega, narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta.

BONUS VIDEO: Ćuta – obraćanje Vučiću 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar