Narodna poslanica i članica Ekološkog ustanka Danijela Nestorović pozvala je večeras predsednika Srbije Aleksandra Vučića da oslobodi uhapšene na protestima ispred Skupštine grada i da umesto toga procesuira narodne poslanike koji su ih na protest pozvali.

„Ja kao narodni poslanik ispred Ekološkog ustanka odričem se svog imuniteta koji posedujem kao narodni poslanik. Pozivam predsednika ove države da procesuira nas narodne poslanike, koji smo pozvali građane da se skupe ispred gradske skupštine. Da, mi smo ti, ja sam ta koja je stajala ispred vrata i kucala na vrata pozivajući da se uđe u instituciju koja nam je pripala na ovim izborima. Da, mi smo dobili ove izbore. Da, građani su se odazvali našem pozivu jer su prepoznali iskrenost i želju za priznanjem izbornih rezultata. Predsedniče države, ukoliko poštujete ovaj ustav, a pravnik ste, pozovite javnog tužioca, ukinute pritvor zatvorenoj deci i tražite da se pokrene krivični postupak protiv nas kao fizičkih lica, a ne kao narodnih poslanika“, pozvala je Nestorović u videu.

Inače, Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog ustanka obratio se takođe večeras predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i pozvao ga da oslobodi građane koji su uhapšeni u nedelju uveče na protestu ispred Starog dvora, gde je došlo do nereda.

„Aleksandre Vučiću, ti koji u ovoj zemlji odlučuješ o svemu pozivam te da odmah i bez odlaganja pustiš nevinu decu iz pritvora. Ja sam taj koji je u nedelju uveče pozvao narod na okupljanje, da ja sam taj koji je probao da uđe u gradsku skupštinu. Pozivam te da daš nalog svom javnom tužiocu pa nek me privedu pa da vidimo ko u ovoj zemlji krši ustavni poredak, a ko ga čuva“, rekao je Aleksandar Jovanović Ćuta.

Podsetimo, tokom protesta opozicije i građana u nedelju uveče, kako je saopšteno uhapšeno je 30 građana, među kojima ima i studenata.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare