Miroslav Aleksić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je za N1 da su incidenti u Skupštini Srbije posledica nesposobnosti vlasti da se suoči sa istinom koju govore poslanici opozicije, pa da zbog toga upućuju "najgore uvrede i psovke". Pojasnio je da je na današnjoj sednici došlo do "histerije" poslanika većine, jer je poslanik Narodne stranke Bora Novaković pomenuo biznismena Zvonka Veselinovića.

„Impozantno je videti kako, a to je treća ili četvrta sednica, sa takvim žarom, poslanici SNS brane Milana Radoičića i Zvonka Veselinovića. Oni su, koliko znam , na crnoj listi SAD, osumnjičeni za ozbiljan kriminal, i oni njih brane kao što su branili Belivuka do pre nekoliko godina“, kazao je Aleksić za N1. 

Podsetimo, Skupština Srbije je nastavila danas rad, a poslanici su na početku sednice postavljali pitanja Vladi Srbije i državnim institucijama. Poslanici su nakon toga nastavili raspravu o predloženom rebalansu budžeta za ovu godinu.

Prema rečima reporterke N1, atmosfera u Skupštini Srbije je slična kao i juče, napeta, a u nekim trenucima je delovalo kao da će doći do obračuna poslanika.

Naime, u toku poslaničkih pitanja poslanik Narodne stranke Borislav Novaković je pitao ko upravlja Novom Sadu i da li biznismen Zvonko Veselinović pripada nekoj od kriminalnih grupa?

Došlo je do žustre reakcije poslanika Srpske napredne stranke, kao i tokom jučerašnje sednice, a poslanicima Narodne stranke nije omogućena replika.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić kaže da se danas na sednici nastavilo „ono što je krenulo juče“.

„Poslanici vlasti ne mogu da s suoče sa argumentima koje iznosimo u javnost posle dužeg vremena, i sada pokušavaju da nađu način kako da nas spreče da govorimo. To rade uvredama, zabranama da se obratimo i dovođenjem Martinovića u skupštinu, kao nekoga sa velikim poslaničkim iskustvom, da im pomogne poslaničkoj grupi. Očigledno je da ova poslanička grupa SNS nije na nivou zadatka koji se od njih očekuje. Mi samo iznosimo u javnost ono što se zna i što su činjenice“, rekao je Aleksić.

Prema njegovim rečima, poslanici SNS upućuju opoziciji uvrede najgore vrste, ali ističe da to gledaoci ne mogu da čuju, jer se u prenosu ne čuje ono što se dešava u sali.

„To vreme kada mi govorimo je jedna ‘arena’, kada oni svi dobacuju vređaju i psuju… Vlast najviše boli suočavanje sa istinom, i kada ne mogu da odgovore, onda oni krenu da rade ono što rade. Nasilje, psovke i uvrede“, naglasio je Aleksić.

On je pojasnio da je danas nakon izlaganja njegovog stranačkog kolege Bore Novakovića nastala histerija u parlamentu, zato što je „ukazao na koruptivne radnje firmi Zvonka Veselinovića“.

Govoreći o budžetu o kome se raspravlja, on je ocenio da „srljamo u dužničko ropstvo“ i da je „država Srbija u sve većim dugovima.

„Građani Srbije danas po glavi stanovnika duguju 5.100 evra, a 2012. godine su dugovali 2.100 evra“, istakao je Aleksić.

Bonus video: Radomir Lazović govorom razljutio naprednjake: Pre vas potop posle vas blagostanje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar