Miroslav Aleksić Foto: Printscreen/RTS 2

“Krajnje je neodgovorno napraviti ovoliku vladu kada znamo da je kriza, kada pozivate građane da štede, da trpe zimu a ovde dovodite ministre za koje nema dovoljno stolica”, rekao je šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić govoreći o predlogu mandatarke Ane Brnabić za sastav nove vlade.

To se, kako je rekao, zove neodgovornost i rasipništvo, dodao je on

“Ovo je šesta vlada od 2012. godine od kada vlada Aleksandar Vučić. U tih šest vlada promenjeno je 102 ministra, sa vašom mandatom to će značiti 130 ministara. Većinu njih javnost Srbije je zaboravila da su ikad bili ministri kao što je Lazar Krstić, Saša Radulović, Nebojša Rodić, Alisa Marić, Dušan Vujović, Kori Udovički, Srđan Vebrić, Goran Trivan”, naveo je Aleksić.

U novoj vladi nema Goce Čomić ni Zoran Mihajlović, ali gle čuda ima Irene Vujović, rekao je on, napominjujući da je sve ministre pa i ove predložio Vučić i da su  postavljeni na osnovu njegove procene.

Komentarišući ekspoze koji je poslanicima danas predočila Ane Brnabić, Aleksić je rekao da je čitao njen ekspoze iz 2020. godine.

“Tada ste rekli da je Srbija finansijski stabilna zemlja u kojoj je nezaposlenost na rekordno niskom nivou od 7,3 odsto. Danas ste rekli da je nezaposlenost najniža u istoriji Srbije sa 8,9 odsto. Kada ste govorite istinu? Da li vi  znate šta govorite?“, upitao je Aleksić.

On je dodao da je zanimljiva Brnabićkina drskost sa kojom razovara sa poslanicima i njeno nepoštovanje ovog doma koje pokazuje, jer treba da ima u vidu da je ona u skupštini gost i da je njena dužnost da sa poštovanjem odgovara poslanicima na postavljena pitanja.

Osvrnuvši se na njen ekspoze, Aleksić je naveo da je Brnabić vešto izbegavala da u njemu kaže ijednu lošu stvar u dosadašnjoj vladavini.

On je kritikovao Brnabić da i ne zna kolike su plate u zemlji, dosadašnju ekonomsku politiku, upoređujući BDP i cene životnih namirinca, kao i benzina u Srbiji sa zemljama u okruženju.

“Kada govorimo o poljoprivredu uništili ste poljoprivredu u ovih 10 godina, taj vaš Nedimović je ‘zabo’ ekser u kovčeg srpske poljoprivrede ,Zbog tog vašeg eksperta Srbija danas uvozi mleko iz Poljske, krompir iz Francuske, uvozi svinjsko meso”, naglasio je on.

On je kritikovao Brnabić da želi da od Srbije napravi rudarsku koloniju, napomenuvši da zemlju guši i uništava korupcija i kriminal, a da je ona prva koja treba da odgovara.

“Vi treba da date odgovore na koji način je vaš rođeni brat, direktor firme Aseko dobijao poslove od vaše vlade. Vi ste prvi koji ste generator korupcije, da li je tužilaštvo i pravosuđe ispitalo vas i vašeg brata, da li je to trgovina uticajem?”, upitao je Aleksić, navodeći nekoliko afera koje su obeležile dosadašnju vladavinu SNS, kao što su „Jovanjica“, 24 stana u Bugarskoj Siniše Malog, privatizovanje instituta Milenijum tima, rušenje objekata u Savamali i druge.

Gde je vaš kredibilitet, pa pola vas bi trebalo da bude u zatvorima da je pravosuđe nezavisno, kome vi držite lekcije, zaklkjučio je Aleksić.

BONUS VIDEO: Brnabić kao da je u sred Skupštine Srbije priznala da joj je baš Vučić pravio Vladu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar