Miroslav Aleksić Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Aktuelna vlast uništava Srbiju 11 godina, kao što je u Kolubari i EPS sve uništio Milorad Grčić, izjavio je predsednik Narodnog pokreta Srbije i jedan od nosilaca liste "Srbija protiv nasilja" (SPN) Miroslav Aleksić na predizbornom skupu te koalicije u Lazarevcu.

„Strahota je kada od motora privrednog razvoja, kakav je bio EPS, napravite preduzeće koje mora da se zadužuje da bi isplatio plate i da daje poslove onima koji su bliski vlasti da uvoze ugalj, to je poraz društva i državnog poretka“, rekao je Aleksić.

On je naveo da je isto urađeno i sa drugim državnim preduzećima i lokalnim samoupravama, koje naprednjačka vlast gleda kao privatnu imovinu.

„Oni se ponašaju kao da mi svi treba njima da služimo, da im budemo sluge, a to mogu da rade zato što su razorili institucije i pravo“, kazao je Aleksić.

Prema njegovim rečima, nasilje je u Srbiji na svakom koraku, pa i nasilje izvršne vlasti nad sudskom i zakonodavnom.

„Da nije takvo stanje, odavno bi razni Grčići bili na robiji. Zato vam obećavam da će posle izbora prva stvar kojom će se ozbiljno baviti koalicija SPN biti borba protiv korupcije i kriminala“, poručio je Aleksić.

Potpredsednik Stranke slobode i pravde Dušan Nikezić rekao je da je građanima dosta neizvesnosti i strepnje s kojom dočekuju svaki dan, od plaćanja računa u prodavnici, do odlaska na posao ili slanja dece u školu.

„Ljudi žele da žive normalno, a nije normalno da u Lazarevcu meso i mleko koštaju više nego u Sloveniji, nije normalno da se vrtić u Stepojevcu gradi već četiri godine, nije normalno da su hiljade radnika ucenjeni ugovorima o poslovima, nije normalno da Kolubara nema dovoljno uglja za TENT, nije normalno da EPS više nije najveća firma, već najveći problem u Srbiji i plen partijskih mešetara“, ukazao je Nikezić.

***

BONUS VIDEO – Izborna debata na N1: O Kosovu, EU, litijumu, životnom standardu, javnim preduzećima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar