Vladimir Obradović Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

"Svaki evro od 100 miliona koji Beograd na vodi duguje Gradu će se konvertovati u svojinu na stanovima koji će se davati mladima na korišćenje pod povlašćenim uslovima", izjavio je večeras profesor dr Vladimir Obradović, kandidat za gradonačelnika Beograda koalicije "Srbija protiv nasilja" gostujući u emisiji "Reč na reč" na RTS-u.

On je obrazložio da je „dosta politike ulaganja u investitore, potrebno je ulagati u naše građane i mlade“.

„Ova vlast nije prepoznala i nije reagovala na ogromnu krizu stanovanja u Beogradu ni na odliv mladih iz Beograda. Danas svako drugo lice mlađe od 25 godina želi da ode iz naše zemlje jer nema uslove za dobar život“, ocenio je on.

Obradović je istakao da „nije normalno u savremenom svetu da mladi ne mogu da imaju priuštivo stanovanje i započnu svoj samostalni život jer za to nemaju novca, ni oni ni njihovi roditelji“.

On je kazao kako je u svakoj evropskoj zemlji „uobičajeno da se obezbedi priuštivo stanovanje za građane“ i dodao da će to da „radi i Beograd posle 17. decembra“.

„Niko ne bi smeo više nikada da pravi zatvorene krajeve po Beogradu rezervisane za samo neke, u svakom kraju su dobrodošli svi Beograđani. Niko ne bi smeo više nikada da u nekim krajevima Beograda najavljuje savremene škole sa bazenima, dok neki krajevi već deceniju kubure sa nedostatkom škola. Roditelji danas protestuju zbog nedostatka škola. Svaki kraj će imati potpuno jednak najsavremenije škole posle promene vlasti“, zaključio je profesor dr Obradović.

***

BONUS VIDEO – Kako se kampanja 2023. pretvorila u radikalske talase

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar