Miroslav Aleksić Foto:BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC

To što je taj momak uradio samo je posledica torture, medijskog i institucionalnog iživljavanja koje njegov otac proživljava godinama unazad od aktuelnog režima Aleksandra Vučića, a to isto proživljavaju i drugi građani širom Srbije, rekao je za Nova.rs potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić, komentarišući vest da je sin njegovog stranačkog kolege Borislava Novakovića razbio izlog na prostorijama SNS u Novom Sadu.

Da podsetimo, Nikola Novaković, sin potpredsednika Narodne stranke Borislava Novakovića, osumnjičen je za razbijanje izloga prostorija Srpske napredne stranke u Novom Sadu.

Informaciju o tome na društvenim mrežama podelio je gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik SNS Miloš Vučević, koji je rekao da mu je iz Policijske uprave Novi Sad saopšteno da je pronađen „izvršilac krivičnog dela uništenje i oštećenje tuđe stvari“, odnosno demoliranja i razbijanja izloga prostorija SNS na Bulevaru oslobođenja.

„Sve su indicije da je razbijanje stakla na tri izloga i dvoje vrata stranačkih prostorija sraman napad politički inspirisan i direktna posledica bestidne kampanje koju vodi deo opozicije protiv Aleksandra Vučića i SNS. Da je u pitanju sramno huligansko ponašanje i vandalizam političkih ostrašćenih pojedinaca, potvrđuje to što je osumnjičeni za napad sin Borislava Novakovića, jednog od najglasnijih u promovisanju mržnje prema političkim protivnicima“, naveo je Vučević.

Ovim povodom, potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić za Nova.rs kaže:

Vuk Jeremić Foto:FoNet/NS

„Nije za opravdanje to što je sin potpredsednika Narodne stranke Borislava Novakovića, Nikola Novaković, vraćajući se sa proslave rođendana, razbio staklo na prostorijama SNS u Novom Sadu, i to nije poruka koju bi trebalo slati, pa čak ako je reč i o ovakvom nenarodnom režimu, koji se obračunava sa svojim građanima zloupotrebljavajući institucije sistema. To što je taj momak uradio samo je posledica torture, medijskog i institucionalnog iživljavanja koje njegov otac proživljava godinama unazad od aktuelnog režima Aleksandra Vučića, a to isto proživljavaju i drugi građani širom Srbije“, rekao je Aleksić i dodao:

„Ko god se usudi da javno iznese svoje mišljenje, koje nije u saglasju sa onim što bi vlast želela da se govori, svaki opozicioni političar, svaki policajac, sudija, profesor, lekar, biva uništen od propagandno-tabloidne mašinerije režima, a često i njihove porodice preživljavaju užasno javno matretiranje i linč“.

Prebijena glava potpredsednika Stranke slobode i pravde Borka Stefanovića je, navodi Aleksić, mnogo snažnija poruka od razbijenog stakla na prostorijama SNS.

„Staklo će se popraviti, ali će, bojim se, biti još mnogo još mnogo razbijenih i krvavih glava ako režim ne prestane sa ovakvim podelama i targetiranjem opozicije kao izdajnika, lopova i stranih plaćenika. Danas je već treći dan od kako se niko iz vlasti i čelnika BIA ne oglašava o akciji u kojoj su agenti BIA nezakonito lišili slobode i fizički i psihički maltretirali člana Narodne stranke Konstantina Katića. Vlast od Predraga Koluvije, optuženog za najveću proizvodnju marihuane u Evropi, hoće da napravi narodnog heroja, a da sve koji su radili na otkviranju slučaja „Jovanjica“ kroz medijsku mašineriju predstave kao zaverenike protiv države. Posle akcije BIA u kojoj će Katić satima mučen, prebijan i teran da kleči, možemo sa pravom biti ozbiljno zabrinuti za naše živote i bezbednost“, zaključuje Aleksić.

BONUS VIDEO: Miroslav Aleksić o Jovanjici i trgovini oružjem

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare