Foto:N1

Borislav Novaković, potpredsednik Narodne stranke, rekao je da presuda kojom mu je zaprećena kazna na šest meseci zatvora ili dve godine uslovno zbog incidenta u Vrbasu, doneta zbog toga što javno ističe da političkom scenom u Novom Sadu upravlja brat predsednika Srbije, Andrej Vučić, dok kriminalnom scenom upravlja biznismen s Kosova, Zvonko Veselinović.

Predsednik novosadskog odobra Narodne stranke Borislav Novaković osuđen je na šest meseci zatvora ili dve godine uslovne kazne zbog sprečavanja službenog lica u vršenju službene radnje.

Pročitajte još...

Presuda se tiče incidenta iz septembra 2018. godine u Vrbasu, kad je Novaković priveden zbog protivljenja opštinskoj odluci da se ukloni bašta kafića, čiji je neformalni suvlasnik bio Ognjen Vujičić iz Narodne stranke. Pravni zastupnik vlasnika je tada rekao da su komunalni radnici bez ikakvog naloga krenuli da uklanjaju baštu.

“Za mene je privilegija da me goni Vučićevo tužilaštvo i da mi presuđuju njegovi sudovi. Da je suprotno, posumnjao bih u domete svog političkog angažmana. Ono što se dogodilo u Vrbasu je samo povod, a razlog zbog čega je počeo ovaj progon jeste zbog toga što raskrinkavamo kriminal u Novom Sadu i Vojvodini. Ne postoji nijedan politički proces kojem ne upravlja Andrej Vučić. On nije formalni, ali je stvarni gradonačelnik Novog Sada i gubernator Vojovodine”, ističe on i dodaje da riminalnom scenom u najvećem gradu u Vojvodini upravlja u upravlja Zvonko Veselinović, zajedno, kako kaže, sa Markom Bosancem Bosketom i Slobodanom Milutinovićem Snajperom.

 

“Obojica su kriminalci. Razlog zašto su se okomili na mene je zato što sam ukazao da Andrej Vučića vlada političkom, a Veselinović kriminalnom scenom u Vojvodini i Novom Sadu.  Njih dvojica sprovode teror u Novom Sadu i Vojvodini i to mora da prestane. Ovo je očito odmazda zbog naše posete Predsedništvu i ovim se šalje poruka upozorenja da je kažnjivo kritikovati vlast. Ako mene, kao političara, osuđuju na šest meseci zatvora, dve godine uslovno, oni mi time šalju poruku da svaki najmanji gest  koji budem uradio može biti tretiran kao krivično delo i da je ono što je trenutno zaprećena može da bude stvarna kazna”, naveo je Novaković, dodajući da vlast pokušava stvori psihozu kako bi morao da vodi računa o svakom svom gestu.

“Moja poruka njima je da neću ćutati. Proizveli su inat kod mene. Dosada sam žestoko kritikovao, a od sada ću kritikovati još žešće i ukazivaću na sve kriminalne sprege koje postoje u Novom Sadu”, poručio je on.

Konferenciju možete pogledati na ovom linku.

BONUS VIDEO: Vučić i Jeremić u klinču

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar