Miroslav Aleksić Foto: N1

Narodni poslanik Miroslav Aleksić ocenio je da je vid nasilja i to ignorisanje zahteva građana od strane vlasti, dodajući da će „stati u drugačijem modu iza tih zateva“.

„Moramo da realizujemo te zahteve da bismo unormalili stanje u društvu. Moraćemo u septembru da uđemo u neku kampanju i tražićemo podršku građana“, ističe Aleksić za N1.

Na pitanje da li treba da se menjaju izborni uslovi, kaže da apsolutno moraju, „ovi uslovi su takvi da mi nemamo izbora“.

„Ne živim u iluziji da možemo da imamo ravnomerne uslove, ali bar minimum, a to je otvaranje RTS, i moramo da obezbedimo ozbiljnu kontrolu na svim izbornim mestima“, kazao je.

A na to da li opozicione partije razgovaraju o nekoj budućoj izbornoj koaliciji, navodi da o tome još ne razgovaraju, jer su fokusirani na proteste.

„Opozicija u Srbiji je u najgoroj mogućoj situaciji u poslednjih 30 godina. U vreme Miloševića međunarodna zajednica nije ga podržavala… a danas se opozicija bori i protiv vlasti u Srbiji i protiv međunarodne zajednice koja ih podržava. Danas institucije gaze sve nas, dobro da smo živi kao opozicija u ovakvim uslovima“, ocenio je.

Upitan, imajući u vidu da je tema današnjeg protesta pravosuđe i da će protestna povorka ići do Palate pravde, gde će se okupljenima obratiti penzionisani sudija Vrhovnog suda Zoran Ivošević, kome šalju poruku na taj način, on je poručio da „pre svega ispred Palate šalju poruku građanima Srbije i zaposlenima u pravosuđu“.

Odatle će se okupljeni uputiti do Mostarske petlje koju će blokirati, i ta blokada će trajati do 22 časa.

„Blokiraćemo dokle god bude trebalo, dok vlast u Srbiji ne počne da sluša građane“, naveo je i dodao da iz „zahteva protesta ne možemo izaći i to moramo istrajavati dok se to ne realizuje, ako to ne uradi ova vlast, uradiće neka druga, i to je konstanta“.

Kaže da je energija protesta jako dobra i da ga ne razočarava manji broj ljudi.

„Za ovo dobra godine ovo je veličanstveno, dostojanstveno, i građani Srbije pokazuju veliku odlučnost, zahvaljujem im na svesti da se bore za svoju budućnost i budućnost svoje dece“, naveo je.

*** 

BONUS VIDEO: Miroslav Aleksić sa skupa podrške inspektoru Mitiću ispred Specijalnog suda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar