Miroslav Aleksic
foto: nova.rs/video

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da nikada nije rekao da je kompanija "Milenijum tim" vlasnik zemljišta u Novom Beogradu na kojem su fabričke hale IMT-a, nego da je suvlasnik IMT-a i da je na mestu te fabrike, Planom detaljne regulacije predviđena gradnja stambeno-poslovnog kompleksa na površini od 72 hektara, od kojih je 36 hektara u vlasništvu IMT-a.

„‘Milenijum tim’ u maniru SNS-a i režimskih tabloida, zamenjuje teze i pokušava da demantuje neoborive činjenice. Rekao sam da je čelnik ‘Milenijum tima’ Ivan Bošnjak vlasnik 50 odsto udela u novoosnovanoj kompaniji Industrija mehanizacije i traktora, što pokazuju i podaci iz APR-a, a nisam rekao da je ‘Milenijum tim’ vlasnik zemljišta na kojem su fabričke hale, kao što ta kompanija tvrdi u svom saopštenju“, rekao je Aleksić.

„Šta god saopštio ‘Milenijum tim’, ta kompanija ne može da demantuje da je sedište IMT-a na adresi na kojoj se nalaze i druge firme u vlasništvu ‘Milenijum tima’, niti može da demantuje podatke iz APR-a. To su činjenice, a ostalo je fikcija i imaginacija ‘Milenijum tima’, koji očigledno pod naletom političkog uticaja izdaje saopštenja u maniru SNS-a“, dodao je on.

Aleksić je rekao da Grad Beograd planira da na mestu fabričkih hala IMT-a bude izgrađeno najveće stambeno poslovno naselje u poslednjih 50 godina, a da je dokaz za tu tvrdnju Plan detaljne regulacije, koji je uradio Urbanistički zavod Beograda.

„‘Milenijum tim’, očigledno iz straha da se ne otkriju sve njihove poslovne kombinacije sa državom, pokušava da lažima skrene pažnju sa suštine, a suština je da su oni suvlasnici IMT-a sa vlasničkim udelom od 50 odsto i da je Grad Beograd planirao izgradnju objekata na zemljištu koje je u trenutno vlasništvu države“, istakao je on.

Aleksić je dodao da će vreme pokazati ko će dobiti pravo da gradi na mestu na kojem su sada fabričke hale IMT-a.

„Nesporno je da je vlast SNS-a gurnula IMT u stečaj i da je ‘Milenijim tim’ vlasnik brenda IMT-a i jednog dela imovine te fabrike za proizvodnju traktora“, rekao je Aleksić.

„‘Milenijum tim’ gradi stanove u ‘Beogradu na vodi’, kao i stanove u Beogradu i Nišu, a kupio je Vranjsku Banju, pa se na osnovu toga nameće logičan zaključak da ta kompanija ima drugačije ambicije od sklapanja nekoliko stotina indijskih traktora godišnje, koliko se sada sklapa u IMT-u“, naveo je Aleksić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar