Orlić i Aleksić RTS

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da nije siguran da je moguće postići dogovor o izbornim uslovima između vlasti i opozicije jer predsednik Srbije Aleksandar Vućić vrši "brutalnu" funkcionersku kampanju.

Aleksić je za Radio-televiziju Srbije (RTS) rekao da je opozicija pokazala dobru volju da normalno i civilizovano razgovara s „kriminalnim režimom“ tokom dijaloga o izbornim uslovima uz posredovanje predstavnika Evropskog parlamenta.

„Ako razgovaramo s režimom koji je proizvodio marihuanu u Jovanjini, stvorio klan Veljka Belivuka, rušili u Savamali, pljačkao Telekom i Krušik, to je dobra volja“, rekao je Aleksić.

On je podsetio da 1. septembra predstavnici EP treba da završe rad na predlogu dokumenta za unapredjenje izbornih uslova u Srbiji, a o kojem će se diskutovati na sastanku 17. i 18. septembra.

Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Orlić ocenio je za RTS da su izborni uslovi u Srbiji „fantastični“, a da opozicija koja nije izašla na izbore to najbolje zna.

„Oni gde god mogu da izadju na ‘mufte’ to i urade i kriju se iza grupa gradjana. Izlazili su na izbore za narodne poslanike 2016. godine a onda i 2017. Oni najbolje znaju da su izborni uslovi dobri, kakve nikada nisu hteli da pruže dok su bili na vlasti“, rekao je on.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare