Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Predstavnici Udružene opozicije Srbije(UOS) danas su na konferenciji ispred Telekoma Srbija istakli da Tužilaštvo i ta državna firma i dalje izbegavaju da se oglase povodom njihovih navoda da je u tom preduzeću organizovana najveća državna pljačka u istoriji Srbije, te da još uvek nema odgovora na pitanje kako se Telekom zadužio milijardu i trista miliona evra duga.

„Želimo da govorimo o najvećoj pljački državnih preduzeća, a to se upravo dogodilo ovde u Telekomu Srbije.  Verujem da će građani shvatiti kakva se korupcija odvija u ovoj firmi“, naveo je na početku konferencije potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić.

Kako navodi, on je pozvao nadležne da reaguju, ali oni su umesto toga nastavili sa pljačkom ovog državnog preduzeća.

Pročitajte još...

„Institucije spavaju dubokim snom, dok su režimski mediji naše navode pokušavali da obesmisle lažima. Poručujem im da nas neće zaustaviti. Ja sam pre mesec dana sam pozvao tužilaštvo da reaguje, ali oni ćute. Takođe, pozivam Zagorku Dolovac, rupubličku javnu tužiteljku, da se probudi iz zimskog sna, da zaštiti građane Srbije i da se pozabavi ovim kriminalom. Ako ona to ne uradi, onda će to učiniti neko drugi, ali taj neko će se pozabaviti i njom kao saučesnikom“, naveo je on, napominjući da je i državni revizor Duško Pejović odbio da izvrši reviziju nad poslovanjem Telekoma.

„Pozivam državnog revizora da odgovori zašto nije analizirao akvizicije Telekoma. To je njegov posao, a nije odgovorio ni na jedno pitanje, verovatno zato što i on prikriva pljačku u Telekomu, ovvde se radi o ozbiljnom organizovanom kriminalu koji sprovodi država“, naveo je Aleksić.

Dragana Rakić potpredsednica Demokratske stranke, upitala je nadležne u Telekomu zbog čega je nastalno enormno zaduženje, ističući da je ta firma u vreme najjačeg talasa epidemije koronavirusa isplatila radnicima trinaestu platu – i to iz kredita.

„Ako je ovo zlatno doba Telekoma, da li je onda istina da oni već mesecima ne isplaćuju zaradu svojim podizvođačima“, upitala je ona.

Rakić je na konferenciji pokazala fotografiju jednog, kako kaže, zaposlenog u Telekomu, Zorana Baćanovića, za kojeg je rekla da od ranije poznat javnosti u Srbiji.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Reč je o čoveku od 73 godine, koji je dalje zaposlen u Telekomu. On je monter sa srednjom stručnom spremom. Za njega je šira javnost čula tokom afere „Prisluškivanje“ iz 2002. godine, kad se utvrđivalo ko je koga prisluškivao – Đinđić Koštunicu ili obrnuto. On je tad svedočio da Telekom nema tehnologiju da vrši prisluškivanje, a mi imamo informacije on sad ima ingerencije da prisluškuje svoje kolege i sve ostale građane. Ako je to istina, onda je to poražavajuće“, navela je Rakić.

Na konferenciji se prisutnima obratila i Lidija Martinović iz Pokreta slobodne Srbije. Ona je pozvala članove sindikata Telekoma da se angažuju i da i dalje šalju predstavnicima opozicije dokaze o malverzacijama u toj firmi.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Ovim putem pozdravljam članove sindikata i pozivam ih da nam i dalje dostavljaju materijale. Ovo se neće završiti na ovome“, navela je ona.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare