Korupcija u "Telekomu" je najveća pljačka narodnih para. Pozivam medije, RTS prvenstveno, da organizuje emisije u kojima će se govoriti o ovome, rekao je danas na konferenciji za novinare ispred RTS Miroslav Aleksić, potpredsednik Narodne stranke.

Prema Aleksićevim rečima, „Telekom“ se prethodne godine zadužio za 300 odsto, odnosno milijardu i trista miliona evra.

PROČITAJTE JOŠ...

„Jedan deo troškova otišao je na kupovinu manjih kablovskih operatera, pre svega „Kopernikusa“, koji je plaćen višestruko više od realne cene. Ista je stvar sa „Radius vektorom“. Za kupovinu različtih firmi je potrošeno pola milijarde evra. Pozivam tužilaštvo da reaguje, da pozovu mene, da mene procesuiraju ukoliko ne govorim istinu“, rekao je Aleksić.

Aleksić naglašava da su „iz RTS su dve ključne osobe otišle u firmu „Fajerflaj“, koja je inače u vlasništvu Igora Žeželja, novog vlasnika Adria Media Grupe, odnosno tabloida Kurir.

Miroslav Aleksić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Za svega dve godine ta firma je postala monopolista u produkciji TV serija u Srbiji. Ova kompanija je za svega godinu dana proizvela šest serija, a u planu su još dve. Nijedna druga produkcijska kuća ne može da priđe blizu ovoj kompaniji, koja je u vezi sa „Telekomom“ preko „Monda“. „Telekom“ je obezbedio takvu poziciju „Fajerflaj“, koji kasnije prodaje te seriju RTS ili kablovskim operaterima u čije ime iste te serije otkupljuje „Telekom“.
Moja ideja nije da napadam nekoga. Ja želim da svi rade dobro, ali ne tako što će „Telekom“ i RTS zloupotrebljavati državnu kasu i imati povlašćen položaj“, rekao je Aleksić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare