Miroslav Aleksić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas u Gračanici da zabrana albanskih vlasti predsedniku Narodne stranke Vuku Jeremiću da uđe na Kosovo i Metohiju pokazuje "koliko je bolesna propaganda režima“ Aleksandra Vučića, koja je Jeremića prikazivala kao nekoga kome su Albanci zahvalni.

„Albanci su Jeremiću zahvalni tako što mu ne daju da uđe na Kosovo i Metohiju i sada je svima jasno da se Vučićev režim sa nama razračunava lažima i baš ga briga što tako radi u korist Albanaca. Vučiću je važno samo da ostane na vlasti i spreman je da to plati i predajom Kosova i Metohije“, rekao je Aleksić na osnivačkoj skupštini Pokrajinskog odbora Narodne stranke Kosovo i Metohija.

Aleksić je istakao da laži režima neće sprečiti Narodnu stranku da se bori za srpski narod na Kosovu i Metohiji i da razvija stranačku infrastrukturu.

„Važan nam je svaki čovek na Kosovu i Metohiji i branićemo interese našeg naroda i u Skupštini Srbije. Naša misija je da se borimo za srpski interes. Tražićemo u parlamentu formiranje anketnog odbora za Kosovo i Metohiju da bismo utvrdili koliko se novca iz budžeta izdvaja za naš narod u pokrajini, a koliko stigne do narodna kome je namenjen“, kazao je Aleksić.

On je istakao da je sutrašnji skup u Kosovskoj Mitrovici „još jedna magla, laž i još jedan voz oslikan freskama“, čiji je cilj da se prikrije da je premijerka Ana Brnabić u Berlinu potpisala sporazum sa Aljbinom Kurtijem ispred zastave samoproglašenog Kosova.

„Narod nije birao Vučića da predaje interese Srba na Kosovu i Metohiji i da ih ostavlja na cedilu, nego da brani teritorijalni integritet Srbije i on nema pravo da rasprodaje srpske nacionalne interese“, rekao je Aleksić.

Za predsednika Pokrajinskog odbora Narodne stranke Kosovo i Metohija izabran je preduzetnik Žarko Ristić, koji je istakao da zabrana Jeremiću da uđe na Kosovo i Metohiju pokazuje „razmere laži Srpske liste i Vučićeve propagande da je on omogućio nezavisnost Kosova“.

„Naš plan je jasan – Kosovo i Metohija je Srbija i neka niko ne misli da će moći da vlada ucenama i širenjem straha. Moramo sami da rešimo svoju sudbinu i ako budemo složni i bez sujete i ega, sigurno ćemo pobediti“, rekao je Ristić.

BONUS VIDEO: Uzrok i posledice povlačenja srba iz svih institucija na Kosovu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar