Aleksandar Vučić Foto:TANJUG/ZORAN ZESTIC/

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić tvrdi da ne zna šta su radnici radili pre njegovog obilaska radova na rekonstrukciji Kliničkog centra Srbije i naveo da mu nisu potrebni aplauzi.

Aleksandar Vučić oglasio se danas povodom snimka na kojem radnici navodno uvežbavaju apalauz povodom njegovog obilaska finalnih radova na rekonstrukciji zgrade Kliničkog centra Srbije zajedno sa ministrom zdravlja. On je istakao da ne zna ništa o tom snimku.

„Ja to ne znam, ali ja da napadam radnike zbog toga neću, kao ni zbog bilo čega drugo. Vidim da vas to muči i mori gde god da dobijem aplauze, šta ćete, vama sigurno aplaudiraju spontano, a meni samo namešteno. Ako će to da vam pomogne da mislite o sebi još malo bolje i lepše“, odgovorio je Vučić na pitanje novinara o pomenutom snimku, a zatim je nastavio:

„Nemam pojma ni šta su uradili radnici, niti sam to od njih očekivao.“

Predsednik Srbije tvrdi kako je njegovo bilo samo da im „pruži ruku, pita kako preživljavaju vrućine, kao i da li rade naporno i da li mogu da završe sve u roku“.

„Nisu mi potrebni aplauzi. Na svaku vašu reč svakodnevno mogu da organizujem, gde god da se pojavim, da skupim hiljadu, pet, deset, pedeset, pa i sto hiljada ljudi. To ne radim nikada, jer to bi bilo neodgovorno“, rekao je Vučić.

Podsetimo, ranije danas na društvenim mrežama pojavio se video-snimak koji je navodno nastao pre posete predsednika Vučića i ministra Lončara Kliničkom centru Srbije, a na kojem navodno radnici uvežbavaju pozdrav zvanicama. Na snimku se vidi stariji muškarac koji se obraća okupljenim radnicima koji su, kako se pretpostavlja, učestvovali u izgradnji Kliničko centra Srbije.

„To je jedan od pet najvećih klinička centra u svetu, ne u Srbiji ili Balkanu ili nekoj tamo Evropi, već u svetu“, viče muškarac sa snimka okupljenim radnicima i dodaje:

„Šta da vam kažem o srpskom zdravstvu? Spasio ga je Zlatibor Lončar“.

„Mi ćemo njih ovako da pozdravimo kad budu ovde, ja ću početi da aplaudiram, pa i vi aplaudirajte“, objašnjavao je instrukcije muškarac radnicima koji su počeli da aplaudiraju, a nakon toga je pozvao sve da nazdrave uz:

„Živela!“

Bonus video – Požar na Mokroj Gori

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram