Na sednici Predsedništva Srpske napredne stranke odlučeno je da Aleksandar Šapić bude kandidat za gradonačelnika.

Premijerka Ana Brnabić saopštila je nakon sednice Predsedništva stranke da je izbor kandidata bio najvažnija tačka dnevnog reda i da je usvojen predlog Gradskog odbora SNS.

„Aleksandar Šapić bio je i prvi na našoj listi. Dobili smo većinsku podršku i poverenje građana Beograda na ovim izborima. Predlog za zamenika gradonačelnika je Vesna Vidović, koja je takođe iz SNS. Smatramo da će njih dvoje funkcionisati kao dobar tim“, kazala je Brnabić i dodala da će izmena biti u Grdskom veću, kao i da se nada dobroj energiji i završavanju započetih projekata.

Na sednicu Predsedništva stranke došli su predsednik SNS i Srbije Aleksandar Vučić, kandidat za gradonačelnika Aleksandar Šapić, aktuelni zamenik gradonačelnika Goran Vesić, ministarska kulture Maja Gojković, ministar Siniša Mali, poslanik Aleksandar Martinović i drugi funkcioneri SNS.

Brnabić je odgovarajući na pitanja novinara, rekla da je Šapić bio jedini kandidat za gradonačelnika.

„Izbor Nikole Nikodijevića za predsednika Skupštine grada Beograda znači nastavak koalcije SNS i SPS na nivou Beograda, ali ne mora se preslikati na republički nivo“ – istakla je ona.

Aleksandar Vučić i Aleksandar Šapić Foto:FoNet/Aleksandar Barda

Ona je dodala da se pored teme o kandidatu za gradonačelnika s predsednikom Aleksandrom Vučićem razgovaralo i o energetskoj bezbednosti Srbije, velikim infrastrukturnim projektima, ali i povećanju penzija od čak 19,1 odsto, te o stabilnosti kursa dinara i javnom dugu što je, kako je rekla, najvažnija stvar u ovom trenutku.

„Ono što je najvažnije je najavljeno povećanje penzija od 19,1 odsto u četvrtom kvartalu ove godine… To je istorijski najvažnije povećanje penzija u Srbiji. Naš javni dug je u ovom trenutku nešto iznad 52 odsto. On ostaje ispod 60 odsto našeg BDP-a, i pored povećanja penzija“ – kazala je.

Gradski odbor SNS Beograda pre dva dana doneo je jednoglasno odluku da za gradonačelnika Beograda predloži prvog na listi „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“, Aleksandra Šapića.

Podsetimo, u subotu je završena i konstitutivna sednica Skupštine grada Beograda. Za predsednika Skupštine grada Beograda izabran je funkcioner Socijalističke partije Srbije Nikola Nikodijević, koji je i u prethodna dva saziva obavljao tu funkciju. Rok za izbor gradonačelnika je 11. jul, a on mora biti izabran iz redova odbornika.

***

BONUS VIDEO: Da li je Aleksandar Šapić izvisio za mesto gradonačelnika

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare