Aleksandar Šapić i Igor Milanović Foto: Starsport

Vaterpolo klub Novi Beograd ostaje i bez trećeg trenera ove sezone

Prvi čovek VK Novi Beograd Aleksandar Šapić rešio je da Igor Milanović više ne bude trener srpskog i regionalnog šampiona, a pozadina sukoba je mešanje u rad legendarnom stručnjaku.

Vaterpolisti Novog Beograda okončali su sezonu u kojoj su osvojli dva trofeja i stigli na korak do titule evropskog prvaka. Dramatična penal serija i poraz od italijanskog giganta Pro Reka bili su kruna turbulentne sezone koja je u rezulaskom smislu bila izuzetna.

PROČITAJTE JOŠ

Samo je faktor sreće i iskusva bio prepreka ka istorijskom uspehu. Osvojena je titula prvaka Srbije i šampionski pehar u reionalnoj ligi, a u lokalnim okvirima je jedino izmakao Kup Srbije koji je pripao Radničkom iz Kragujevca.

Uprkos tome, atmosfera u Novom Beogradu nije ni izbliza idilična. Prvi čovek kluba i budući gradonačelnik Beograda kao kandidat SNS, Aleksandar Šapić, samovoljom i bahatim ponašanjem uspeo je da dovede u pitanje sve što je u rezultatskom smislu urađeno u bazenu.

Upravo je legendarni Igor Milanović, koji je preuzeo klub tokom sezone i potpuno preokrenuo situaciju, bio poslednja žrtva Šapićevog ponašanja.

Prema saznanjima Nova.rs, sukob na relaciji Šapić-Milanović započeo je tokom jednog od treninga kada je trofejni stručnjak i legenda vaterpola odlučio da izbaci Šapića jer je svojim ponašanjem ometao rad ekipe. Ne želeći da ulazi u konflikt u prvom trenutku, Šapić se povukao, ali je bilo jasno da njegova sujeta to neće moći da podnse i da će prvom prilikom pronaći razlog za rastanak sa Milanovićem.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Trenutak je došao na kraju sezone. Iako se poraz na peterce od Pro Reka teško može nazvati neuspehom, Šapiću je to bila inicijalna kapisla za prekid saradnje. Iako nije zvanično dobio otkaz, Milanović je tako postao treći trener koji je napustio klupu Novog Beograda u toku jedne sezone. Pre njega su klub napustili još jedna legenda, Vladimir Vujasinović, a kratko je na klupi bio i Dejan Jovović.

Zanimljivo je da se Šapić intenzivno mešao u rad trenera od početka sezone. Kada god bi bio nezadovoljan onim što je video, ulazio bi u bazen i raspoređivao igrače, određujući šta i kako će da se radi, što se dešavalo u mandatu Vujasinovića.

Prema informacijama do kojih smo došli, njegovo prisustvo na treninzima često je stvaralo tenziju i narušavalo atmosferu, a samo bi u situacijama u kojima prvi čovek kluba ne bi prisustvao atmosfera bila na sjajnom nivou.

Ni nakon što su osvojili regionalnu ligu nije prestajao sa bahatim ponašanjem. Napao je tada igrače posle istorijskog trofeja vređajući ih i optužujući za odlazak Vujasinovića. Poručio je igračima da nema na čemu da im čestita jer je Radnički sa slabijim timom prošle sezone ostvario isti uspeh. Članovima reprezentacije Srbije, koji su uspeli da odbrane olimpijsko zlato u Tokiju, poručio je bez imalo zadrške da bi bili najslabija generacija u istoriji da su ispali u četvrtfinalu Olimpijskih igara.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Zamerio je vaterpolistima da su se krili iza njegove kampanje za gradonačelnika i poručio da zaborave njegov broj, jer više neće da im pomaže.

Usledila je i borba za funkciju u Vaterpolo savezu Srbije kada je pokušao da izgura svog čoveka, Slavka Gaka na poziciju predsednika Skupštine VSS, ali su prevagnuli rezultati novog-starog predsednika VSS Viktora Jelenića, čiji je kandidat Saša Vlaisavljević odneo ubedljivu pobedu nad Gakom.

Očigledno je da se Šapić neće zaustaviti dok ne sruši sve pred sobom, a do tada je Novi Beograd krenuo u sklapanje tima za narednu sezonu. Klub je angažovao Skumpakisa, Granadosa, Ćetkovića i Filipovića, sa ciljem da se naredne sezone krene u osvajanje Lige šampiona. Ostaje da se vidi samo ko će preuzeti „užarenu“ klupu tima sa 11. aprila.

BONUS VIDEO Aleksandar Šapić – od slavnog golgetera do bahatog funkcionera

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare