Foto: printscreen FB Dragan Marković

Skupom Aktiva žena Jedinstvene Srbije, koju je ova stranka organizovala u Vranju nije priedsedavala niti jedna članica partije, što je svojevrsna ilustracija odnosa koji JS gaji prema ženama.

Iako je u poslednje ravnopravnost polova goruća tema u svetskoj i srpskoj javnosti,  lider Jednistvene Srbije, Dragan Marković Palma po svemu sudeći, za to uopšte ne mari.

Paradoksalno, sastanku Aktiva žena, održanom u Vranju, predsedavali su muškarci.

Po svemu sudeći, zalaganje za jednakost polova  predstavlja „mrtvo slovo na papiru“, kad je reč o politici JS, a ovaj poslednji slučaj dokazuje da,  sem javnog deklarisanja, briga o ženama nije u prvom planu Dragana Markovića Palme.

Palma se setio žena tek na kraju sasatanaka, kada ih je postavio iza sebe u toku konferencije za medije u prisustvu žena, gde je poručio da njima uvek treba posvetiti pažnju, nevažno da li je 8. ili 20. mart.

„Pažnja prema ženama mora da bude svakog dana, a ne jednom godišnje. Nema niko pravo da maltretira žene i vrši nasilje nad njima. Ukoliko neko ima takav problem, neka zove Jedinstvenu Srbiju, kako bismo tražili od policije i tužilaštva da se takve barabe i džukele uhapse odmah“, istakao je Dragan Marković Palma.