Foto: Podrinske Šabac

Zajedno za Srbiju i Otvorena građanska platforma AKCIJA najoštrije osušuju napad na dvojicu momaka i fotografa od strane naprednjaka na njihovom jučerašnjem skupu u Šapcu.

Ovakvim postupcima, kao i napadom na građane koji su mirno protestovali u subotu, naprednjaci pokazuju kakav odnos imaju prema neistomišljenicima.

Dvojica mladića koja su upitala govornike „da li su za ili protiv Rio Tinta“ pretučeni su samo zato što su izneli svoje mišljenje na skupu. Time vlast pokazuje da je spremna da slobodu govora spreči čak i fizičkim napadima!

Takođe, nedopustivo je da se napada fotograf koji je samo zato što je radio svoj posao bio pretučen i nezakonito mu je oduzeta oprema.

Apelujemo na Tužilaštvo u Šapcu da počne da radi svoj posao i procesuira napadače sa naprednjačkog skupa, ali i one koji su bagerom uleteli među građane u subotu i napali ih palicama i čekićima!

Prethodnih dana u Šapcu ogolila se činjenica da država više ne funkcioniše, da ulicama šetaju hunte koje organizuje vlast i koje su spremne da pretuku sve one koji se suprotstave ovom autorkatskom režimu, a sve uz prećutnu podršku policije i pravosuđa!

Bonus video: Incident u Šapcu, naprednjak bagerom krenuo na građane


***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar