Sednica Skupštine Srbije Foto:Aleksandar Barda/FoNet

Poslanica iz Ekološkog ustanka Danijela Nestorović opisala je četiri dana skupštinske rasprave kao "red zaduživanja, red patriotizma, red velikog patriotizma, rad optuživanje izdajnika i stranih plaćenika".

„Podele među narodom su vidljive, imate naš i njihov patriotizam, našu verziju odbrane pravde i njihovu verziju toga. Kad se na to doda borba običnog čoveka da preživi i sačuva goli život svoje porodice, praviti još jednu podelu je logičan sled za aktuelni režim“, rekla je Nestorović, a preneo N1.

Aleksandar Jovanović Ćuta, Danijela Nestorović Foto:Fonet/Milica Vučković

Tokom njenog obraćanja u skupštini na temu litijuma, na dobacivanja poslanika vlasti, ona je rekla:

„Nije bitno ko mene finansira, bitno je da vas Rio Tinto finansira“.

Nestorović je citirala deo naučnog rada srpskih naučnika koji je objavljen u časopisu „Nature“ a u kome se kaže da ležište litijuma u zapadnoj Srbiji nije vredno eksploatacije zbog ekoloških rizika.

Ona je optužila vlast da voli „moderne stvari“ i da jedino zbog toga pominju zelenu energiju.

Reagovala je predsednica Skupštine Ana Brnabić isključivanjem mikrofona.

„Ajde, dosta više, na šta to liči, da optužujete ljude da je neko uzeo novac od Rio Tinta? Ako imate dokaze, vi podnesite tužbe, ako nemate, onda se izvinite građanima Srbije“, rekla je Brnabić.

Nestorović je na to podsetila Brnabić da nedavno nije opomenula ministra saobraćaja Gorana Vesića.

„Dozvolili ste Vesiću da me optužuje da uzimam neki novac od investitora. Njega niste opomenuli, mene sada opominjete. Ja imam pravo da iznesem svoje mišljenje. Ukoliko budem pribavila dokaze svakako ću kao advokat podneti krivične prijave. Ja se nadam da će Vesić da odgovara za to od pre neki dan“, kazala je Nestorović i dodala da se u vlasti „prilično unervoze“ kada krene priča o litijumu.

Sve sa današnjw sednice kupštine pratite u blogu Nova.rs.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare