Transparent Vesiću, ostavka odmah!!! Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Generalni sekretar Socijaldemokratske stranke Konstantin Samofalov upitao je danas ispred opštine Vračar, na 12. po redu protestu povodom rušenja zgrade u Vidovdanskoj ulici, "kako smo od Vesićeve tvrdnje da se ne zna ko su investitor i izvođač radova došli do toga da se postupak vodi protiv čak pet lica, koja se terete za teško delo protiv opšte bezbednosti".

Prema njegovim rečima, umesto što čelnici SNS loše lažu, trebalo bi da prihvate činjenicu da je u njihovom mandatu potkopan temelj susedne zgrade koja se urušila.

„Nestručnošću prilikom izvođenja radova i nemarom, krajnje upitni investitor i izvođač, ugrozili su bezbednost i imovinu građana“, istakao je on.

Samofalov je postavio i dodatno pitanje „kako će Grad naplatiti potraživanja od tog „zvaničnog investitora“, odnosno da li je on uopšte solventan?“

Generalni sekretar SDS i predsednik OG „Oslobodimo Vračar“ uz konstataciju da će trošak izgradnje nove zgrade podneti Beograđani, još je dodao da bi „možda trebalo da očekujemo i da gradnja bude u interesu starog/novog investitora i SNS-a“.

Konstantin Samofalov
Konstantin Samofalov Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Osvrnuvši se na tok postupka pred tužilaštvom, Samofalov kaže da se svi prave nemi i gluvi.

„Investitor jedan je prvo izbegao saslušanje, da bi naknadno negirao krivicu i tvrdio da je radio sve po propisima i da je imao angažovane izvođače radova. Izvođač radova je rekao da nije bio na terenu. Investitor dva se na saslušanju branio ćutanjem,“ rekao je on i dodao:

„Dok se ne utvrdi odgovornost, za nas su pojednako odgovorni svi – službenici opštine Vračar koji su izdali dozvolu za gradnju, Vesić Goran- vračarski neimar, kao i investitor i izvođač radova“.

Predstavnik Demokrata Srbije Dušan Stevanović smatra da problemi koji se dešavaju u različitim opština nisu izolovani, oni jesu lokalni, ali je njihov koren zajednički.

„Problemi mogu biti i lokalni, kao što je bio slučaj rušenja zgrade na Vračaru zbog kojeg se okupljamo, nedeljama unazad, ali problemi koji nastaju pod istim uticajem, kao sto je Plan Metroa mogu imati uticaj na sve građane Beograda“, rekao je Stevanović.

On je istakao da probleme koji nastaju svakodnevno, na različitim mestima u Beogradu, ne smemo da ignorišemo.

„Ne smemo da ih prepustimo samo malom broju ljudi da to rešava, da o tome priča, jer ukoliko koren tih problema ne rešimo, nećemo moći da živimo u gradu koji je po meri svih njegovih građana, grada u koji smo se zaljubili baš zato što je prkosio, zato što je bio drugačiji i poseban…“, kazao je Stevanović.

BONUS VIDEO: Vesić poketnom kancelarijom do glasova

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar