Zgrada u Vidovdanskoj ulici. Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Izvođač i investitor radova u Vidovdanskoj ulici na Vračaru u Beogradu saslušani su u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu i obojica su negirala krivicu za urušavanje zgrade, do kojeg je došlo usled izvođenja radova.

Kako saznaje Nova.rs, izvođač radova je ispričao da je on dogovarao posao, ali da faktički nije započeo, niti učestvovao u izvođenju radova.

Naime, kako saznajemo, ostalo je još da se sasluša drugi investitor, čije je ispitivanje zakazano za 29. septembar. Takođe, očekuje se prikupljanje podataka za još dva lica koji bi bili potencijalni osumnjičeni.

Pročitajte još:

Podsetimo, Prvo osnovno javno tužilaštvo saopštilo je ranije da je protiv investitora i izvođača radova podneta krivična prijava za teško delo protiv opšte sigurnosti, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Inače, u Vidovdanskoj ulici na Crvenom krstu na beogradskoj opštini Vračar sredinom jula se urušila zgrada koja se nalazi na parceli pored aktuelnog gradilišta.

Pretpostavlja se da je za urušavanje odgovorno gradilište, a ekipe spasilaca izašle su odmah na teren kako bi evakuisale sve stanare. Na sreću, nije bilo povređenih prilikom urušavanja, a stanarima je onemogućeno da se vrate u svoje domove.

Proteklih nedelja na Vračaru se održalo više protesta građana protiv bahatih investitora.

BONUS video: Snimak urušavanja u Vidovdanskoj

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar