Foto:N1

Danas je počelo suđenje Goranu Stamenkoviću, bivšem šefu smene u bogradskoj policiji u noći rušenja u beogradskom kvartu Savamala. Kako javlja reporter N1, gotovo dva sata je trajalo ispitivanje Stamenkovića. On se pred sudom izjasnio da nije kriv za delo za koje je optužen - nelegalnu gradnju objekata.

Rekao je da su radovi bili završeni pre 2013. godine, kao i da je prema tadašnjim propisima, država bila dužna da legalizuje objekte koji se prijave za legalizaciju. Dodao je da je njegov objekat jedan od pet miliona nelegalnih u našoj zemlji, kao i da nije investitor dela objekta, već njegova supruga, koja je prema njegovim rečima, pozajmila za to novac od svog oca.

Međutim, tužilaštvo kaže drugačije. Bilo je pitanja u vezi sa tim kakve je radove izvodio u periodu od 2017. do 2020. godine, na šta je on odgovorio da su to bili radovi koji su se odnosili na pomoćne objekte. Ponovio je da je čitav objekat izgrađen u periodu do 2013. godine.

Odbrana je predložila kao svedoke 10 visokih zvaničnika, a među njima su Dijana Hrkalović, nekadašnja državna sekretarka u MUP-u Srbije, nekadašnji ministar policije Nebojša Stefanović, nekadašnji direktor policije Vladimir Rebić, ali i bivši direktor EPS-a Milorad Grčić.

Ceo tekst možete pročitati na portalu N1.

Bonus video: Na pomolu nova Savamala?

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar