Novi sistem kontrole saobraćaja: 3 stvari nećete moći da sakrijete od policije

Hronika 28. jul 202212:26
Podeli:
Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Uprava saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, u saradnji sa JP „Putevi Srbije“ i Direkcijom za mere i dragocene metale, počeće sutra, 29. jula, sa proširenim i unapređenim sistemom merenja prosečne brzine na svim auto-putevima, saopštio je MUP.

Kako su naveli, prvoj fazi ovog projekta, predviđeno je da se prosečna brzina meri na oko 50 deonica širom republike Srbije.

„Pored merenja brzine, korišćenjem ovog sistema biće moguće utvrditi da li vozač i putnici u vozilu koriste sigurnosni pojas, kao i da li vozač na nepropisan način koristi mobilni telefon za vreme vožnje“, navodi se u saopštenju.

Uz pomoć ovog sistema, biće stvoreni uslovi za dodatno unapređenje bezbednosti saobraćaja u Republici Srbiji. U poslednjih pet godina, u saobraćajnim nezgodama koje su se događale na auto-putevima, godišnje je u proseku gubilo život 40 učesnika u saobraćaju, a najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda bila je vožnja neprilagođenom brzinom.

Inače, Uprava saobraćajne policije će i u narednom periodu nastaviti sa kontrolom brzine uz pomoć ručnih radara i presretača, zaključuju iz MUP.

Bonus video: Saobraćajna nesreća na Ceraku

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar