Stan u BG na vodi, 2 luks nekretnine i garaža: Imovina carinskog agenta C&A

Hronika 28. jul 202211:55 > 12:06
Podeli:
Foto: Antonio Ahel/ATAImages, Vesna Lalić/Nova.rs, Shutterstock

Aleksandaru J., carinskom agentu kompanije "C&A MODA RS" doo Beograd, koji je uhapšen zbog zloupotrebe ovlašćenja koja je imao, Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu privremeno je zaplenilo stan u kuli B Beograda na vodi, dva stana na Novom Beogradu, garaža, a blokirani su i bankarski računi sa njim povezanih lica.

Aleksandar J. se sumnjiči da je sačinjavanjem i overavanjem carinsko-finansijske dokumentacije sa neistinitom sadržinom robu iz Kine carinio kao robu „C&A MODA RS“ doo Beograd, koja ima odobrenje za pojednostavljeni postupak carinjenja (tzv. kućno carinjenje), a potom sačinjavao lažne carinske deklaracije i neistinito prikazivao vrednost ocarinjene robe.

Sumnja se da je na taj način oštetio bužet Srbije i sebi pribavio imovinsku korist od preko 750 miliona dinara. Tako stečeni novac je ulagao u kupovinu zaplenjenih nekretnina, iako je znao da potiče iz krivičnog dela.

Robna kuća C&A Foto:BETAPHOTO/MILAN TIMOTIC

Kako saznaje Telegraf, postupak u ovom slučaju je pokrenut po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu nakon što je od Uprave za sprečavanje pranja novca dobilo podatke o nesrazmeri u prijavljenim prihodima i imovini koju poseduje.

Bonus video: Radnici C&A ostavljeni na cedilu, a država ćuti

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram