Novi Pazar: Škole u blokadi za 10,4 miliona dinara

Društvo 02. sep. 202013:11
Podeli:
Foto:EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Osnovne i srednje škole u Novom Pazaru u novu školsku godinu ušle su sa računima blokiranim za više od 10,4 miliona dinara, što je za oko 1,2 miliona dinara manje nego prošlog septembra, objavio je danas radio Sto plus.

Prema podacima Narodne banke Srbije, najteža situacija je kao i ranijih godina u Osnovnoj školi „Avdo Međedović“ u Selakovcu od koje poverioci žele prinudno da naplate više od četiri miliona dinara, oko 300.000 dinara više nego u prošloj godini.

U teškoj situaciji je i Osnovna škola „Jošanica“ u Lukarima čiji račun je blokiran za 2,6 miliona dinara, gotovo na istom nivou kao i početkom prošle školske godine.

Računi osnovnih škola „Dositej Obradović“ i „Desanka Maksimović“ blokirani su za po 1,1 milion dinara, „Jovan Jovanović Zmaj“ za nešto manje od 900.000 dinara, a „Rastko Nemanjić Sava“ u Deževi za preko 550.000 dinara.

Od srednjih škola jedino je račun Gimnazije u blokadi i to za iznos od blizu 220.000 dinara, dok sve ostale obrazovne ustanove u Novom Pazaru nesmetano obavljaju platni promet.

Dugovi škola u Novom Pazaru bili su najveći pre četiri godine kada je ukupan iznos blokada njihovih računa bio preko 16 miliona dinara.

Komentari

Vaš komentar