protest škola
Protest ispred OŠ Đuro Strugar; Foto: Vesna Lalić / Nova.rs

Nova školska godina za roditelje đaka iz OŠ "Đuro Strugar" u Novom Beogradu počela je protestima protiv direktorke Aleksandre Lončar, koja, kako navode roditelji, ali i pojedini zaposleni, ugrožava bezbednost dece, ali i ponižava zaposlene. Nova.rs bila je na licu mesta, kad nam je ministar prosvete Mladen Šarčević poslao poruku da će situacija uskoro biti razrešena i da su roditelji u pravu. 

Roditelji, ali i zaposleni s kojima smo jutros razgovarali ispred škole „Đuro Strugar“ tvrde da problemi postoje od dolaska Aleksandre Lončar na poziciju direktorke pre dve godine, a sve je kulminiralo kada su saznali da deca usred pandemije koronavirusa polaze u školu u kojoj je neispravna voda. O tome, kako kažu, nisu bili ni obavešteni.

OŠ Đuro Strugar
Protest ispred OŠ Đuro Strugar; Foto: Vesna Lalić / Nova.rs

Protiv Aleksandre Lončar postoji već oko 70 prijava upućenih nadležnima, a u razgovoru za Nova.rs naveli su niz organizacionih problema koje je direkorka priredila dovodeći svoj kadar i unižavajući zaposlene koji tu rade decenijama. Zato su se roditelji i zaposleni juče i danas okupili ispred škole kako bi mirno iskazali protest i najavili da će to činiti svakoga dana dok se njihovi zahtevi ne ispune.

Pročitajte još:

Kontaktirali smo i direktorku škole, koja nas je zamolila da pošaljemo mejl. Želeli smo i s njom da porazgovaramo tokom protesta, ali se ona nije pojavila, niti je dosad odgovorila na upućena pitanja.

Ali, ministar prosvete Mladen Šarčević jeste.

„U kontaktu sam sa roditeljima i situacija će brzo biti razrešena. Roditelji su u pravu!“, glasi poruka koju je Šarčević poslao za portal Nova.rs, a koju su okupljeni pred „Đurom“ dočekali aplauzom.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare