petrinja zemljotres pomoć

U Petrinju i Glinu stiže 12 mobilnih kuća od 30, koliko je kupila Mitropolija zagrebačko-ljubljanska Srpske pravoslavne crkve, od donacije u iznosu od 100.000 evra koju je 31. decembra uplatio Grad Beograd, saopštio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

On je pozvao na Fejsbuku sve građane i kompanije iz Beograda koji mogu da pomognu donacijom Mitropoliji zagrebačko – ljubljanskoj kako bi obezbedili pomoć za ugroženo stanovništvo pogođeno zemljotresom.

Vesić je 31. decembra objavio da je Grad Beograd uplatio donaciju Mitropoliji zagrebačko-ljubljanskoj u iznosu od 100.000 evra kako bi Mitropolija kupila 30 mobilnih jedinica površine 15 kvadrata sa toaletom.

„Ove mobilne domove srpska crkva će ustupiti najugorženijim porodicama u Hrvatskoj, koje su ostale bez krova nad glavom“, naveo je tada Vesić posle telefonskog razgovora sa mitropolitom Porfirijem.

Pročitajte još:

Prethodno je na Tviteru SNV, uz snimak konvoja, objavljeno da stižu iz Srebrenice kontejneri koje je naručila Mitropolija.

Dan nakon razornog zemljotresa, koji je 29. decembra 2020. pogodio područje Sisačko-moslavačke županije, Srpsko narodno veće (SNV) je pokrenuo humanitarnu akciju „Banija je naša kuća“, u kojoj se prikupljaju sredstva na poseban žiro račun.

U četvrtak 31. decembra, podeljeno je prvih 10 kontejnera koji su otišli unesrećenima u Majske poljane, Knezovljane, Gornju Bačugu, Donji Klasnić, grad Glinu i selo Moštanicu, saopštilo je Srpsko narodno veće.

U saradnji s Mitropolijom zagrebačko-ljubljanskom, koja je vrlo aktivna u pomoći Gornjokarlovačkoj eparhiji nadležnoj za područje pogođeno potresom, animiraju se privredne i druge strukture iz Bosne i Hercegovine i Republike Srbije.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare