Sudjenje Miroslav Mika Aleksic
Miroslav Mika Aleksić i advokat Zoran Jakovljević dolaze na suđenje Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Miroslav Mika Aleksić, koji je danas pred Višim sudom u Beogradu nastavio iznošenje svoje odbrane povodom optužbi više devojaka za silovanje i seksualno uznemiravanje, nastavio je da istim tonom govori o žrtvama, da im se obraća iako one nisu u sudnici, da čita njihove iskaze poredeći ih sa "meksičkim serijama" i popularnom serijom "Seks i grad".

„U osnovi optužnici se krije Milenin master rada svih sedam epizoda (misleći na sedam devojaka prim. aut) preslikavanje Seks i grada. Neki sadržaji su delovi sadržaja Seks i grada, čak i jedna od devojaka radi za strance master rad na ovu temu“, rekao je Aleksić, a zatim je čitao iskaze oštećenih, sa sve detaljnim opisima kako se seksualno uznemiravanje događalo, na šta je jedna od devojaka rekla kako je uvek pre časova bila anksiozna i kako je povraćala.

Sudjenje Miroslav Mika Aleksic
Miroslav Mika Aleksić dolazi na suđenje Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Aleksić je sve vreme relativizovao psihička stanja žrtava.

„Kakve veze ima stres sa onim ako nije uradio zadatak?“, rekao je Aleksić. Osvrćući se na izjavu jedne od devojaka, koja je izjavila kako je bila uplakana jer ide u inostranstvo, a neposredno nakon što mu je to saopštila, dogodilo se seksualno nasilje.

„Laže, ona nije završila ni treći razred srednje škole, objašnjava da beži u inostranstvo zbog problema sa mamom“, rekao je Aleksić i pojasnio da to potvrđuje razlog njenog plakanja, a ne njegova ruka na zadnjici koju on negira.

Sudjenje Miroslav Mika Aleksic
Miroslav Mika Aleksić dolazi na suđenje Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

„Postoje dokazi da je jedna devojka imala napisano šta će da govori, baš kao i Milena Radulović“, rekao je Aleksić a na pitanje sudije kako će to dokazati, rekao je da će to ostaviti da dođe na red kada budu govorili drugi svedoci.

Sve vreme je cinično ponavljao iskaze oštećenih i nije mu bilo jasno kako se nečega sećaju, a nečega ne, kritikujući ih.

„Njena želja je bila da bude glumica, nije uspela. Ona je inteligentna, pravi štreber, izuzetno uporna ali bez dara. Zna ona to, a meni to nije oprostila“, rekao je Aleksić, sve vreme aludirajući na to da su iskazi izmišljeni jer je on kritikovao njihov talenat.

Jedna od punomoćnica odbrane po drugi put je opomenula okrivljenog da ne koristi termine kao što su „laži“ kada su u pitanju žrtve, dok joj je on odgovorio da su to psihološki termini i da ne postoje drugi.

Tokom čitanja jednog od iskaza oštećenih takođe o seksualnom uznemiravanju, kroz podsmeh je izjavio: „E, sad počinje meksička serija“.

S obzirnom da u iskazima opštećenih u više navrata se spominje kako ih je dodirivao, Aleksić je i na ovo imao reakciju i rekao je: „Kao da opisuju oktopoda – jedna ruka na kosi, u hulahopkama, na zadnjici… Koliko ruku imam?“

Na samom kraju direkto se obratio jednoj od žrtava iako ona nije bila prisutna, prepričavši deo njihovog razgovora opet aludirajući da je sve to iz optužnice ispričala jer je bila povređena.

„Ćero, ti možeš da upišeš režiju ali nisi ti za taj posao. Nikada nećeš biti stvaralac. Je li to razlog zašto si sve ovo u stilu meksičke serije ispričala. Nisko“, rekao je Aleksić.

Sudjenje Miroslav Mika Aleksic
Suđenje Miroslavu Miki Aleksiću Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Na kraju je spomenuo da je jednu od žrtava više puta sretao u gradu nakon tih događaja uznemiravanja koje se navode u optužnici i da su potpuno normalno pričali.

„Koji je to čovek, koja je to psiha, da zaboravi silovanje. To je apsurd“, rekao je Aleksić i time završio deo svoje odbrane, koja u potpunosti nije izneta, već će svoje izlaganje nastaviti. U narednom periodu će se osvrnuti i na druge oštećene i njihove iskaze, a tokom ovog suđenja je to uradio samo za dve devojke u potpunosti.

Bonus video: Protest ispred Palate pravde pred početak suđenja Miki Aleksiću

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare