Zoran Marjanović u samoizolaciji, suđenje odloženo

Hronika 24. feb. 202112:19
Podeli:
Zoran Marjanović Foto:Tanja Milovanović/Nova.rs

Suđenje za ubistvo pevačice Jelene Marjanović, za koje je optužen njen suprug Zoran Marjanović, odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu zbog toga što se Zoran nalazi u samoizolaciji.

Naime, Marjanović, muž ubijene pevačice je u samoizolaciji, jer je bio u kontaktu sa advokatom koji je zaražen koronavirusom.

Optuženi i još jedan advokat bili su u kontaktu sa njim, te se nalaze u izolaciji.

U nastavku suđenja, danas je trebalo da svedoče veštaci za telekomunikacije.

Sud je trebalo da ispita i veštake za blato (pošto je pevačica ubijena na nasipu punom blata), kao i veštaka psihijatra. Nakon toga trebalo je da odluče o svedocima koje je predložila odbrana na prošlom suđenju, dve pevačice, koleginice ubijene Jelene.

U pitanju su Sandra Prodanović zvana Afrika i Indira Aradinović Indi. Marjanović je na početku suđenja u novembru detaljno izneo svoju odbranu negirajući da je ubio suprugu, koja se bavila pevanjem narodne muzike.

Marjanović je optužen za krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna zatvora do 40 godina zatvora i brani se sa slobode. Tužilaštvo ga tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mesta zločina bila je i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

Marjanoviću je prošle godine sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge. On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po dana nakon ubistva. I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza. Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom rijaliti programu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar