Zora Dobričanin Nikodinović i Ratko Romić Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Advokat Zora Dobričanin Nikodinović, koja brani dvojicu osuđenih pripadnika državne bezbednosti zbog učešća u ubistvu novinara Slavka Ćuruvije, obratila se novinarima nakon izricanja presude pitanjem "ko je ubio Slavka Ćuruviju", s obizrom da iz presude proizilazi da je to učinilo NN lice, a ne lica iz optužnice.

„Ni posle drugog suđenja i dalje se ne zna ko je ubio Slavka Ćuruviju i ko je uzeo 415.000 dolara“, navela je Dobričanin Nikodinović ukazujući da se danas ipak čula jedna novina.

Novina je, prema njenim rečima, da je sud je „nesumnjivo utvrdio preuzimanje novčane pomoći od strane pokojnog Slavka Ćuruvije“.

„To je novo i sud je rekao da je to utvrdio na osnovu iskaza Predraga Dikića i novinara Dinića i novinara Kojadinovića. Pratite trag novca i onda ćete pronaći i ubicu“, naglasila je Dobričanin Nikodinović.

Ona smatra da je i posle ponovljenog postupka i sudu i svima koji su pratili suđenje apsolutno jasno da ubice Slavka
Ćuruvije danas nisu bile u sudnici, niti se nalaze na optužnici, niti u izreci nove presude.

Foto: Printscreen/YouTube/Slavko Ćuruvija Fondacija

Odbrana okrivljenih, kako je navela, trudila se tokom postupka ne samo da odbrani svoje klijente već i da se razreši misterija – ko je ubio Slavka Ćuruviju.

„Predlaglali smo zato silne dokaze, između ostalog ispitivanje novinara Dinića, čiji je iskaz sud uzeo kao verodostojan i utvrdio da je nesporno da je Ćuruvija primio pomoć, ali sud nije rekao od koga, mada to proizlazi iz spisa predmeta“, rekla je advokatica.

Ona smatra da je sada jasno je da Ćuruvija nije ubijen ni u ime DB, ni u ime države Srbije, SRJ ni radi očuvnaja vlasti kako je to napisano u optužnici, te da je apsolutno sigurna da njeni klijenti nemaju veze da ovim ubistvom i da nisu izvršili nijednu nezakonitu radnju.

Najavila je da će se svakako žaliti na ovu presudu, koja je ista kao i prva koju je Apelacioni sud ukinuo i vratio na ponovljeno suđenje, na kojem međutim nisu izvođeni novi dokazi.

Dobričanin Nikodinović brani nekadašnjeg šefa beogradskog centra DB-a Milana Radonjića koji je osuđen na 30 godina zatvora i operativca tog centra Ratka Romića koji je osuđen na 20 godina zatvora.

BONUS VIDEO: Belivuk i Miljković negirali ubistva u Crnoj Gori

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar