Foto: THOMAS FREY / AFP / Profimedia

Nenad L. (26) koji je u Salcburgu uhapšen zbog sumnje da je ubio svoju suprugu Dajanu L. (22) u februaru je osuđen na zatvorsku kaznu zbog nasilja u porodici jer je u periodu od decembra 2018. do februara 2020. više puta istukao Dajanu L.

Nemačka policija i dalje istražuje šta je prethodilo zločinu koji je šokirao javnost u Nemačkoj. Telo nesrećne žene pronađeno je u njenom stanu, a pronašla ga je policija.

Incident zbog kog je Nenad prethodno završio u pritvoru odigrao se 25. decembra 2020. godine, kada je porodica slavila Božić. Nenad se toliko napio da je najpre džepnim nožem nasrnuo na brata svoje supruge i zapretio mu da će da ga ubije.

Tada je udario i majku svoje supruge i na kraju povredio njenog oca pošto je pokušao da mu uzme nož. Nekako su uspeli da ga ukrote i da ga zaključaju na balkon do dolaska policije koja ga je odmah privela. Tada je utvrđeno da protiv njega postoji više prijava za nasilje u porodici, pišu nemački portali.

Osuđen je 24. februara na 12 meseci zatvora, od čega je dva morao da osluži iza rešetaka. Tada mu je sud izrekao i strogu zabranu prilaska ženi koju po svemu sudeći nije poštovao. U presudi iz februara navodi se i da je Nenad više puta pretio supruzi da će je zaklati „kao kokošku“, te da mu ne bi bio problem da je ubije.

Nenad L. se na slobodi našao dan nakon što mu je uručena presuda, pošto su mu se u kaznu uračunali dani provedeni u pritvoru.

Foto: OLIVER BERG / AFP / Profimedia

Ubio ženu, pa pozvao dadilju da pričuva decu

Podsećanja radi, jezivi zločin otkriven je nakon što se Nenad L., inače automehaničar po struci, ušetao u policijsku stanicu na železničkoj stanici u Salcburgu i kazao da je ubio ženu u njenom stanu.

Policija je odmah otišla na lice mesta i u stanu zatekla dvoje dece i dadilju. Ispostavilo se da je Nenad, nakon što je nasmrt izbo Dajanu po grudima i vratu, i to dok su njihove dve ćerke spavale u drugoj sobi, pozvao dadilju i zamolio je da dođe da pričuva decu. Ona je to prihvatila, ne znajući šta se prethodno dogodilo, a Nenad je u međuvremenu sakrio ženino telo do dolaska policije.

Danijelina drugarica: Pozvao je njenog oca da mu kaže da je ubio

O Danijelinom i Nenadovom odnosu za „Blic“ je govorila Danijelina prijateljica L. A. koja je ispričala da je Danijela mnogo propatila pored njega ali da je već pokušao da je ubije i prepričala šta se dogodilo kobne večeri kada je Nenad napao porodicu.

– Danijela nije htela sa njim da sedne u auto i ide kući jer je bio pijan. Rekla mu je da je bolje da prespavaju kod njenih, pa će sutradan otići kući. Međutim on je otišao, pa se ubrzo vratio sa nožem. Smejao joj se u lice i pitao je: “Je l’ stvarno nećeš ići?”. Ona je odbila, a onda rekao da će ih sve zaklati. Dajanin stariji polubrat je skočio, odgurnuo ga i zatvorio ga na balkon dok policija nije došla – prepričava ona jezivu dramu koja se odigrala u porodičnom domu.

Kako kaže, Dajana je nakon hapšenja podnela zahtev za razvod braka, a krenula je i u „borbu“ za starateljstvo.

– On je iz zatvora pušten 25. februara. Iako je dobio zabranu prilaska, na veliku žalost završio je ono što je započeo tog 24. decembra. Dajana je patila puno s njim, ali ga je volela, ona je bila puna ljubavi. Zato je sve i praštala i trpela. Sve prevare, njegovo dolaženje kući u gluvo doba noći sa ko zna koliko promila alkohola u krvi, kontrolisanje telefona i ostalo. On je psihopata. Suvišan je svaki komentar… – neutešna je L. A.

Dajana joj je, kako priča, uvek sve govorila, a njen broj uvek je pozivala kada god bi imala neki problem.

– Nije znala dobro nemački, pa sam uvek išla sa njom, šta god da je trebalo. Nisam uspela da je zaštitim iako je govorila da će je ubiti kada izađe. Bojala se. U takvom je strahu živela. Jadno srce moje… – sa tugom govori ona.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar