Mira Kostov Foto:printscreen/facebook

Ubistvo Mire Kostov (66) koje se dogodilo pre osam meseci u Minhenu, konačno je rasvetljeno hapšenjem 52-godišnjeg Bosanca na srpskoj granici.

Mira Kostov je ubijena nekoliko dana pre katoličkog Božića 2020. godine, a njeno telo pronađeno je u stanu u lokvi krvi, u kom je živela u Minhenu. Pregledom lica mesta policajci su nesumnjivo utvrdili da je reč o zločinu, to jest da je neko najverovatnije u njenu kuću ušao kroz prozor i ubio je.

Osam meseci nemački istražitelji su pokušali da odgonetnu ovaj zločin, da bi u februaru raspisali poternicu za osumnjičenim.

Foto:shutterstock

Prema poslednjim informacijama koje je saopštila nemačka policija, Kostov je ubijena nepoznatim predmetom, a DNK tragovi koji su oduzeti na licu mesta, za koje policija u početku nije znala kome pripadaju, posebno imajući u vidu da je Kostov primala veliki broj podstanara sa prostora bivše Jugoslavije, rasvetlili su još jedan zločin koji je počinjen u Hrvatskoj pre 15 godina!

Ispostavilo se da je osumnjičeni za ubistvo Kostov zapravo rođak jednog od njenih podstanara.

„Postoje dve karakteristike ovog ubistva, jedna je pohlepa, a druga prikrivanje drugog zločina“, rekla je glavna državna tužiteljka Ani Liding, podsećajući da je osumnjičeni detaljno pretražio kuću ubijene žene, tragajući najverovatnije za dragocenostima.

Utvrđeno je i da je osumnjičeni napustio Nemačku dan nakon zločina i da je otputovao u Bosnu i Hercegovinu. Uhvaćen je kada je pokušao da uđe u Srbiju, na granici, a zatim je isporučen nemačkim državnim organima.

U petak je izveden pred sudiju, ali se branio ćutanjem i odbijao da da bilo kakve izjave u vezi sa optužbama koje mu se stavljaju na teren.

Tim „Mira“

Zločin u kom je ubijena Kostov, inače nemačka državljanka srpskog porekla iz Rakite kod Babušnice, zadao je velike probleme tamošnjim istražiteljima, a na hapšenju begunca sarađivali su sa policijama Srbije, BiH, Austrije… Pregledani su snimci sa okolnih nadzornih kamera, kao i oni sa autobuskih stanica. Nemačka policija u Minhenu oformila je specijalni tim policajaca kodnog imena „Mira“ koji je radio na ovom slučaju.

Bonus video: Klima zapalila stan u Užicu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar