Davor Pernić i Maja Bađikić Foto:Privatna arhiva

Godinu i po dana prošlo je otkako su u zaseoku Valja Vratna u negotinskom kraju pronađena tela Raje Kazimirovića (72), njegove majke Dragice Kazimirović (93), kao i tela njihove rodbine iz Nemačke - rođene sestre Ljubinke Oprikić (76) i njene ćerke Dragane Jozeljić (53), a ovaj slučaj nije dobio epilog. Uprkos nagradama policajaca koji su, kako je to rekao tadašnji ministar Nebojša Stefanović, rasvetlili četvorostruko ubistvo, za ovaj zločin još niko ne odgovorao, a nije najjasnije ni ko je u njemu učestvovao.

Vest da je jedan meštanin u ozloglašenom Jabukovcu pronašao četiri tela na imanju svog komšije, domaćina od kog je došao da kupi prase tog 9. avgusta 2019. godine i njegove porodice, šokirala je javnost u Srbiji posebno ako se zna da se u istom mestu odigrao identičan zločin 12 godina ranije.

Narod sklon raznim verovanjima odmah je počeo da konstruiše razne, pomalo nadrealne scenarije: da je ubica tražio ćup sa blagom ili da su po sredi neke „mračne sile“ koje se neretko vezuju za ovaj deo Srbije.

Nakon prvih ispitivanja utvrđeno je da su žrtve do otkrivanja najverovatnije već dan-dva bile ubijene i da se sumnja da se možda radi o izvršiocu dela sa pomagačima, odnosno o izvršiocima. Ovo je u nedelju ujutru, 11. avgusta, izjavio na RTS-u direktor policije Vladimir Rebić.

Dve nedelje kasnije policija je uhapsila osumnjičenog. Do tada se već znalo, prema tragovima nađenim na licu mesta, da to mora biti osoba vična u rukovanju sa oružjem, pošto su sve žrtve bile ubijene hicima, dok je Raja bio „overen“ u glavu, te da je to najverovatnije osoba bliska Rajinom okruženju. Ako ne ubica, onda je „tiper“ morao biti neko iz tog kraja, jer je Rajino imanje bilo zabačeno, a „tajnu“ da ima novca u svojoj kući znali su meštani sela.

Svetlo sumnje palo je na Davora Pernića (35) iz susednog sela, koji je policiji odmah priznao zločin i čak im pokazao i mesto na imanju svog oca gde je zakopao pušku, pištolj i „škorpion“. Priznao je Pernić i da je Raju ubio zbog novca, da je verovao da će naći mnogo više od 300 evra i oko 30.000 dinara koliko je kobnog dana odneo, ali i da je to učinio zbog bolesti svoje ljubavnice. Da Pernić ima ljubavnicu prvi put su tada saznali i njegovi bližnji.

Foto: privatna arhiva

Da Pernić ipak nije bio toliko vičan u ovako prljavom poslu ukazuje i to što je čitav zločin, iako po svemu sudeći planiran, izveden prilično traljavo. Naime, Pernić je mahnito pokupio novčanice koje je pronašao u kući i dok mu je bežao, jedna od njih mu je ispala. Takođe, na skrovitom mestu nedaleko od Rajinog imanja pronađeni su opušci cigareta, doduše nekoliko meseci kasnije, sa kojih je izuzet biološki trag.

Taman kada smo pomislili da se slučaj bliži kraju, a optužnica smeši, Pernić je pomrsio konce rekavši da je u zločinu učestvovala i njegova ljubavnic Maja Bađikić i to da je ona likvidirala dve žene.

Agonija zvana Maja Bađikić

Tada počinje prava zavrzlama u onom delu optužnice koja se odnosi na ulogu Maje Bađikić. Pernić je o njoj govorio kao o svojoj emotivnoj partnerki, do detalja je opisao da je taj dan sa njom došao na imanje, da su čak uzeli po jednu „crvenu tabletu“ za koju se veruje da je ekstazi i da su krenuli u krvavi pir… Međutim, Maja je se vreme negirala da ima veze sa zločinom, tvrdeći da čak ima i alibi.

Određen joj je pritvor, pokrenuta istraga, a onda je puštena iz pritvora. Nije dugo provela na slobodi, a Viši sud u Negotinu odredio joj je odredio je pritvor do 30 dana. Veće zaječarskog Višeg suda ovu odluku je donelo rešavajući predlog Višeg javnog tužilaštva u Negotinu, koje je još ranije zatražilo da se Bađikićeva ponovo privede, prenele su tada Novosti.

Optužena maja Bađikić, Foto: privatna arhiva

Veštačenja su pokazala da su Majini biološki tragovi pronađeni na opušcima, i upravo zbog toga negotinski Viši sud je i po treći put vratio optužnicu na dopunu istrage, a niški Apelacioni sud zatražio je dopunu istrage da bi se ustanovilo kako su ti opušci pronađeni, kao i ko je osoba koja je istražitelje uputila na mesto gde su oni i nađeni.

Kada će optužnica protiv Pernića i Bađikićeve biti potvrđena uopšte nije poznato jer se u međuvremenu javio izvesni Z. C. koji je se nakon prvog podizanja optužnice ispričao da je Bađikić od njega tražila da joj pruži alibi za dane koji se u optužnici navode kao moguće vreme izvršenja zločina. Ksenija Branković, tužilac Višeg javnog tužilaštva u Negotinu rekla je za „Novosti“ da nije poznato kada će optužnica protiv Pernića i Bađikićeve biti potvrđena, jer Viši sud u Negotinu insistira na tome da Maja i njen otac budu saslušani na okolnosti iz iskaza svedoka Z. C.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar