Ilustracija Foto:EPA/ATEF SAFADI

Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu sklopilo je za samo dva dana četiri sporazuma o priznanju krivice zbog krivičnog dela nelegalne gradnje na teritoriji opština Zemun i Surčin.

Policija je najpre uhapsila N. P. (55), koji je gradio bez dozvole stambeni objekat u Surčinu u periodu od 2017. do 2020. godine. Sporazumom o priznanju krivice osuđen je na osam meseci uslovnog zatvora u koji neće biti poslat ako u napredne tri godine ne počini novo krivično delo.

Takođe, izrečena mu je novčana kazna od 100.000 dinara koju mora da uplati u roku od tri meseca.

Sporazum je sklopio i S. T. (26) koji je u istom naselju zidao objekat bez dozvole. Njemu je izrečena uslovna osuda od šest meseci zatvora u koji neće biti poslat ukoliko u naredna tri meseca ne ponovi krivično delo.

Takođe, moraće da plati i kaznu od 100.000 dinara.

Treće slučaj nelegalne gradnje zabeležen je u Zemun polju, zbog čega je R. Z. (38) osuđen na godinu dana uslovnog zatvora sa rokom provere od četiri godine kao i novčanu kaznu od 400.000 dinara. U naselju Plavi horizonti, na teritoriji opštine Zemun, bez dozvole je gradio D. I. (61) koji je osuđen na osam meseci uslovnog zatvora sa rokom provere od tri godine kao i 200.000 dinara novčane kazne.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare